Τετάρτη 2 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
Χρήστος Μαργανέλης

Ανεργος από το χώρο των ΕΒΕ, Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου, μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ, υποψήφιος του ΚΚΕ στη Β' Αθήνας

Ο εργαζόμενος λαός, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, οι συνταξιούχοι, στις 6 Μάη με την ψήφο τους στο ΚΚΕ μπορούν να ενισχύσουν τη μόνη ελπιδοφόρα προοπτική. Γιατί το ΚΚΕ πρωτοστατεί στις άμεσες ζωτικές διεκδικήσεις της λαϊκής οικογένειας, που δοκιμάζεται σκληρά, συνδέοντάς τις με το στόχο της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας, αναδεικνύοντας την επικαιρότητα του σοσιαλισμού.

Με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και τις άλλες ριζοσπαστικές συσπειρώσεις κάλεσε το λαό να οργανωθεί και να παλέψει μέσα από τις λαϊκές επιτροπές, σε τόπους δουλειάς και γειτονιές, ενάντια στα χαράτσια, για μέτρα προστασίας των ανέργων, για αλληλεγγύη σε απεργούς και απλήρωτους εργαζόμενους, για την απόκρουση του «ναρκωνομοσχεδίου». Και να κάνει τις Λαϊκές Επιτροπές φύτρα του Λαϊκού Μετώπου.

Σε κάθε τομέα δράσης και συνολικότερα, ανέπτυξε τεκμηριωμένα την πρόταση διεξόδου από την κρίση προς όφελος του λαού με μονομερή διαγραφή του χρέους, έξοδο από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων. Με αξιοποίηση των μεγάλων παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας και με το λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει.

Σε συνθήκες έντονων ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και οξυμένης καπιταλιστικής κρίσης, το ΚΚΕ προειδοποιεί το λαό για τον κίνδυνο γενικευμένης πολεμικής σύρραξης στην περιοχή και στηρίζει το αντιιμπεριαλιστικό - φιλειρηνικό κίνημα στον αγώνα για επιστροφή των ελληνικών στρατευμάτων από τα πολεμικά μέτωπα, κλείσιμο των ΝΑΤΟικών βάσεων και έξοδο από τη λυκοσυμμαχία. Αντιπαλεύει το ρατσισμό και τις φασιστικές αντιλήψεις του ΛΑ.Ο.Σ. και της «Χρυσής Αυγής».

Η ψήφος στο ΚΚΕ θα κατατεθεί στους ασυμβίβαστους αγώνες της εργατικής τάξης, η οποία έχει νωπή στη μνήμη της τη συμπόρευση ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ επί σειρά ετών τόσο στη ΓΣΕΕ, όσο και σε μια σειρά κλάδους, με πρόσφατο παράδειγμα το συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Κάθε ψήφος στο ΚΚΕ δυναμώνει το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, τους ηρωικούς χαλυβουργούς απεργούς.

Το ΚΚΕ δικαιώθηκε στην κριτική του απέναντι στη ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ για το γεγονός ότι ψήφισαν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Η έλλειψη οποιασδήποτε αυτοκριτικής για τούτη τη δέσμευση και από τα τρία κόμματα και τους σημερινούς παράγωγους «αντιμνημονιακούς - αριστερούς» σχηματισμούς που προέκυψαν από αυτά (ΣΥΡΙΖΑ- ΔΗΜΑΡ - Καμμένος), υποδηλώνει το περιεχόμενο και τα όρια της κυβερνητικής «λύσης» που προτείνουν.

Στη θεμελιακή αντίθεση, εξουσία του εργαζόμενου λαού ή εξουσία των μονοπωλίων, δε χωρά ενδιάμεση κατάσταση ούτε συνδιαχειριστική λύση, τουλάχιστον για εκείνους που σε δύσκολους καιρούς δεν επιλέγουν το εμπόριο ελπίδας, αλλά τη γλώσσα της αλήθειας. Για εκείνους που δε μετράνε τη λαϊκή ψήφο σαν χαρτί στο μετεκλογικό παζάρι. Με ψήφο στο ΚΚΕ και δυνατότερο κίνημα μετά τις εκλογές μπορούμε να νικήσουμε.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ