Τετάρτη 2 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
ΕΡΩΤΗΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Πώς λέει ότι θα σχηματίσει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ;

-- Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θα πάρει τη διερευνητικήεντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης και ότι θα καλέσει το λαό να πιέσει ώστε να του δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στη Βουλή. Τι εννοεί και τι πραγματικά συμβαίνει;

Συνεχίζει να αποθεώνει τις αυταπάτες και την κοροϊδία ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια προσπάθεια να κλέψει ψήφους ανθρώπων που πνίγονται και προσπαθούν να πιαστούν από τα μαλλιά τους. Τις προάλλες στη διακαναλική και προχτές στα Γιάννενα πρόβαλε το καινούριο εφεύρημα του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, με το οποίο προσπαθεί να δώσει παράταση στην κοροϊδία περί ενότητας και κυβέρνησης της αριστεράς. Τι είπε; Οτι αν και όταν έρθει η σειρά του να παραλάβει τη διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης, δε θα την παραδώσει, αλλά θα πάει στη Βουλή να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης! Σημειωτέον ότι το αστικό Σύνταγμα, στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ ομνύει και με το οποίο ορέγεται να κυβερνήσει, προβλέπει ότι μια κυβέρνηση ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή μόνο όταν εξακριβωμένα έχει την πλειοψηφία των βουλευτών. Αυτό το νόημα έχει άλλωστε και η διερευνητική εντολή. Να διερευνήσει κάθε κόμμα το κατά πόσο μπορεί να δημιουργήσει κυβέρνηση με άλλα κόμματα, πριν πάει στη Βουλή να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει καλά ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να πάρει μέρος σε οποιαδήποτε κυβέρνηση. Το ίδιο πάνω κάτω ισχύει και με τα άλλα κόμματα στα οποία απευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ (π.χ. ΔΗΜΑΡ), από τα οποία, μέχρι στιγμής, μόνο ο Καμμένος λέει ότι είναι διατεθειμένος να συμμετέχει σε κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αρα, κυβερνητική πλειοψηφία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει. Τι λέει όμως ο Τσίπρας για να παρακάμψει αυτή την «τεχνική» όπως την ονομάζει λεπτομέρεια; «Στην ανοιχτή και δημόσια κοινοβουλευτική διαδικασία διακριβώνεται η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Δεν διακριβώνεται στο κλειστό ανακτοβούλιο των δανειστών και της διαπλοκής» είπε από τα Γιάννενα.

Στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου ήταν πιο σαφής: «Γιατί θέλετε να μας στερήσετε αυτή τη δυνατότητα; Κάποιοι βγαίνουν μάλιστα και λένε ότι αυτό είναι συνταγματική εκτροπή, τρομάζουν στην ιδέα. Τρομάζουν στην ιδέα ότι η Αριστερά θα έχει τη δυνατότητα στον τόπο να σχηματίσει κυβέρνηση και θα τη φέρει ο λαός σε επίπεδο τέτοιο ώστε να της δώσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τη διερευνητική εντολή. Κι ακόμα περισσότερο τρομάζουν στην ιδέα ότι θα καλέσουμε εμείς και το λαό να στηρίξει μια τέτοια προοπτική και να αγωνίζεται και να είναι μαζί μας όταν θα διεκδικήσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και μας λένε αυτό είναι θεσμική εκτροπή (...) Εάν ο λαός μας δώσει με την ετυμηγορία του εντολή απονομιμοποίησης του μνημονίου και εντολή σχηματισμού κυβέρνησης της αριστεράς, δε θα είναι οι τεχνικές λεπτομέρειες που θα μας εμποδίσουν να προχωρήσουμε σε αυτό. Και βεβαίως θα επιλέξουμε, θα έχουμε δυνατότητες επιλογής, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αξιοποιήσουμε αυτή την εντολή και να μην την επιστρέψουμε πίσω». Για όποιον δεν κατάλαβε: Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, όταν πάρει τη διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης, θα προσπαθήσει να βρει κυβερνητική πλειοψηφία. Με δεδομένο ότι από τα κόμματα στα οποία λέει απευθύνεται δεν βρίσκει ανταπόκριση, λέει ότι δε θα παραδώσει την εντολή, αλλά θα πάει στο Κοινοβούλιο να ζητήσει ο ίδιος ψήφο εμπιστοσύνης. Θα καλέσει μάλιστα και το λαό να βγει στους δρόμους για να το νομιμοποιήσει σαν κυβέρνηση!

Πρόκειται για ωμή κοροϊδία. Η ερώτηση είναι απλή: Αν ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ θέλει να νομιμοποιηθεί σαν κυβέρνηση με το μειοψηφικό ποσοστό που θα πάρει, τότε γιατί να μην ισχυριστούν το ίδιο το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, οι οποίοι στο κάτω κάτω της γραφής, κατά τα φαινόμενα θα έχουν μεγαλύτερα ποσοστά από τον ΣΥΡΙΖΑ; Εκτός αν όλα αυτά είναι το προκάλυμμα για να προετοιμάσει το λαό ότι είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα για να κυβερνήσει. Ακόμα και να συνεργαστεί με ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, για το οποίο θρέφει ελπίδες ότι θα αποστασιοποιηθεί μετεκλογικά και μέσα σε μια νύχτα θα μετατραπεί από βέρος εχθρός των λαϊκών συμφερόντων σε υπέρμαχό τους! Αυτό δείχνει η συλλογιστική του Τσίπρα και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, επαληθεύοντας το περιεχόμενο των συνεργασιών που οραματίζονται. Στο ΠΑΣΟΚ λοξοκοιτάει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για κυβερνητικές συνεργασίες και πιπιλίζει τα περί ενότητας της αριστεράς για να μαζέψει ψήφους από τους δυσαρεστημένους του ΠΑΣΟΚ και από άλλη πόρτα να τους γυρίσει ξανά στη στρούγκα της σοσιαλδημοκρατίας. Να μην τσιμπήσει ο λαός. Είναι η πολλοστή φορά που προσπαθεί να τον κοροϊδέψει. Αλλοτε με τις φούσκες των 50 εδρών, άλλοτε με τις μπαρούφες για συνεργασία στις μονοεδρικές, ο στόχος παραμένει ένας: Να τρυγίσει ψήφους με ψέματα για να τους εξαργυρώσει με μια - δυο υπουργικές θεσούλες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ