Τετάρτη 2 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Συγκέντρωση - μήνυμα αγωνιστικής αισιοδοξίας

Μίλησαν ο Βαγγέλης Μπούτας, υποψήφιος στο Νομό, και ο Αντώνης Σκυλλάκος, υποψήφιος Επικρατείας

Μήνυμα αγωνιστικής αισιοδοξίας έστειλε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, στην οποία μίλησαν ο Β. Μπούτας, υποψήφιος του Κόμματος στο Νομό και ο Αντ. Σκυλλάκος, υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Αναφερόμενος σ' αυτούς που, ενώ στήριξαν τη στρατηγική της ΕΕ για ν' αυγαταίνουν τα κέρδη του κεφαλαίου, τώρα κάνουν, τάχα, αυτοκριτική και ζητούν «συγνώμη», ο Β. Μπούτας σημείωσε ότι «μ' αυτόν τον τρόπο επιχειρούν να ξεγελάσουν, για μια ακόμα φορά, τον εργάτη, τον αυτοαπασχολούμενο, τον αγρότη, τον άνεργο, το συνταξιούχο, το νέο, τη γυναίκα και να υφαρπάξουν την ψήφο του». Και συνέχισε: «Μάλιστα, ορισμένοι, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, δε διστάζουν ν' αλλάζουν θέσεις σαν τα πουκάμισα, για να "ψαρεύουν στα θολά νερά" ψήφους»...

Ειδική αναφορά έκανε στα προβλήματα που δημιουργεί στη μικρομεσαία αγροτιά η ΚΑΠ της ΕΕ κι αναλύοντας την πρόταση του ΚΚΕ για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη στη χώρα μας, επισήμανε ότι αυτή θα στηρίζεται στον κεντρικό σχεδιασμό, την κοινωνικοποίηση της γης και των βασικών μέσων παραγωγής, στη δημιουργία των παραγωγικών συνεταιρισμών και θα στοχεύει, πρώτα και κύρια, στην ικανοποίηση των διατροφικών αναγκών του λαού μας.

Καταλήγοντας τόνισε: «Η Καρδίτσα της δουλειάς, της ανεργίας, της φτώχειας πρέπει να ψηφίσει το ΚΚΕ για να είμαστε στις 7 Μάη πιο δυνατοί και πιο αποτελεσματικοί στους αγώνες».

Ο Αντ. Σκυλλάκος, αφού ανέλυσε τις επώδυνες, έως και εγκληματικές για το λαό, πολιτικές που εφαρμόζουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, αναφέρθηκε στα διλήμματα εκφοβισμού, για να υπογραμμίσει: «Κρύβουν από το λαό, ότι με τα καθημερινά μέτρα που παίρνουν τον πτωχεύουν συνεχώς και μας οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα με μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Είναι ρεαλιστικό να βγει ενισχυμένο το ΚΚΕ, για να δυναμώσει ο αγώνας και μέσα και έξω από τη Βουλή. Αλλες θα είναι δυνατότητες αντίστασης στα νέα σκληρά μέτρα που έρχονται τον Ιούνη, άλλες οι δυνατότητες απόκρουσής τους, εάν το ΚΚΕ έχει πολύ περισσότερους βουλευτές στη Βουλή και εάν μπορεί να κινητοποιεί πολλαπλάσιες δυνάμεις απέναντι στην καινούργια επίθεση κατά του λαού, που ετοιμάζουν. Γι' αυτό ζητάμε την ψήφο από τον ελληνικό λαό. Για να αντισταθούμε στη νέα καταιγίδα που έρχεται, για να αναγκάσουμε τους όποιους κυβερνώντες να «κάνουν πίσω», για να αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, που ο λαός θα βρίσκεται στην εξουσία και ο παραγόμενος πλούτος θα διατίθεται για τη λαϊκή ευημερία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ