Τετάρτη 2 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Δικό τους «μπουμπούκι» η «Χρυσή Αυγή»

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Με έχει ανατριχιάσει η παρουσία της "Χρυσής Αυγής" (...) Θυμίζουν τις χειρότερες στιγμές της ανθρώπινης ιστορίας και οι άνθρωποι αυτοί, όχι να περιφέρονται, αλλά να έχουν απήχηση σε μια κοινωνία όπως είναι η ελληνική. Και επειδή αυτά τα φαινόμενα δεν γεννιούνται εκ του μηδενός, φέρουμε όλοι ευθύνη διαχρονικά, τα κόμματα της αριστεράς, εμείς, η ανοχή της κοινωνίας, ο τρόπος που λειτουργήσαμε επί δεκαετίες το πολιτικό μας σύστημα, ώστε να δημιουργηθούν φαινόμενα με την ακρότητα της "Χρυσής Αυγής"». Τα παραπάνω ειπώθηκαν από την υπουργό Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Α. Διαμαντοπούλου, σε συνέντευξή της στο «Βήμα fm». Η Διαμαντοπούλου και συνολικά το ΠΑΣΟΚ επισείουν προεκλογικά τον μπαμπούλα της φασιστικής ακροδεξιάς και καλούν σε μέτωπα για να εμποδιστεί η είσοδός της στη Βουλή. Προσπαθούν, μάλιστα, με χυδαίο τρόπο να επιμερίσουν σε όλους την ευθύνη για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα - ακόμα και στο ΚΚΕ, κάτω από το βολικό για όλους τίτλο «αριστερά» - για να κρύψουν ότι η «Χρυσή Αυγή» είναι γέννημα - θρέμμα του αστικού συστήματος και πως η σοσιαλδημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ έχουν ξεχωριστή συμβολή στην εκκόλαψη και νομιμοποίηση της αντιδραστικής ιδεολογίας της. Μιλάει για ευθύνες η υπουργός μιας κυβέρνησης που κάθισε στα ίδια υπουργικά έδρανα με εκπροσώπους του ΛΑ.Ο.Σ., το οποίο εμφανίστηκε στην πολιτική σκηνή με τα ίδια ακριβώς συνθήματα που τώρα αναπαράγει η «Χρυσή Αυγή». Μ' αυτό το πολιτικό μόρφωμα, το ΠΑΣΟΚ δε δίστασε να συμπράξει σε τοπικές εκλογές και να το ενισχύσει στις νομαρχιακές του 2002, στην προσπάθειά του να μειώσει την επιρροή της ΝΔ. Το έργο έχει παιχτεί και στη Γαλλία, όπου το Σοσιαλιστικό Κόμμα την εποχή του Μιτεράν ενίσχυε τον Λεπέν, γιατί τάχα έκοβε ψήφους από τη «δεξιά». Μέχρι και συγκυβέρνηση έκαναν από κοινού ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ., νομιμοποιώντας πλήρως τον αντικομμουνισμό, το σοβινισμό και το μίσος του Καρατζαφέρη για τους μετανάστες, στοιχεία που - αν και συγκαλυμμένα - συνθέτουν ταυτόχρονα τον πυρήνα της ιδεολογίας και της πολιτικής του αστικού συστήματος. Δική τους είναι λοιπόν η «Χρυσή Αυγή» και ο μόνος που μπορεί να της κόψει τη φόρα είναι ο λαός και το κίνημα που θα στοχοποιεί και θα παλεύει να ανατρέψει το αστικό σύστημα σε όλες του τις μεταμφιέσεις και εκφάνσεις.

Αδίστακτοι στην εξαπάτηση

«Μια βδομάδα μάχης πόρτα - πόρτα, φίλο - φίλο, γνωστό - γνωστό. Μέχρι και τη στιγμή της κάλπης. Για να μην πάει καμία ψήφος χαμένη. Για να μη σκορπίσει καμία ψήφος. Εδώ κι εκεί, σε αντιμνημονιακές σημαίες ευκαιρίας»... Ποιος τα είπε αυτά; Ο αρχηγός του κόμματος που πρώτο ύψωσε αντιμνημονιακή σημαία ευκαιρίας. Ο Αλ. Τσίπρας, επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι αδίστακτοι οι οπορτουνιστές προκειμένου να εξαπατήσουν το λαό και να αρπάξουν την ψήφο του. Ηταν αυτοί που τοποθέτησαν το μνημόνιο στο επίκεντρο της προεκλογικής τους ατζέντας. Αυτοί που προσπαθούν να κοροϊδέψουν το λαό ότι όλα του τα προβλήματα πηγάζουν από το μνημόνιο και η απαλλαγή απ' αυτό αρκεί για να τους λύσει τα προβλήματα. Αυτοί που αφήνουν στο απυρόβλητο την εξουσία των μονοπωλίων που επέβαλε, με ή χωρίς μνημόνια, σε όλη την ΕΕ τα ίδια αντιλαϊκά μέτρα.

Σήμερα κομπάζουν με αλαζονεία: «Εμάς μόνο φοβούνται, ψηφίστε τη μόνη πολιτική δύναμη που πραγματικά φοβούνται οι δανειστές, η διαπλοκή και οι δύο πολιτικοί εκπρόσωποί τους - ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς». Γιατί να τους φοβηθούν όμως οι δανειστές; Επειδή αναγνωρίζουν το χρέος και δηλώνουν εκ των προτέρων ότι βρέξει - χιονίσει θα το ξεπληρώσει ο λαός; Γιατί να τους φοβηθεί η διαπλοκή; Γνωρίζει καλά ότι το έδαφος στο οποίο «φύεται» ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ σκοπό έχει να το κάνει πιο γόνιμο. Να το διαχειριστεί θέλει όχι να το «αποξηράνει». Οσο για τους Βενιζέλο - Σαμαρά και την τάξη που αυτοί εκπροσωπούν; Δεν τους ανησύχησε ποτέ κανένα ανάχωμα στο βαθμό που αυτό έπαιζε το ρόλο του για την ανάσχεση της λαϊκής ριζοσπαστικοποίησης.

Να μη σκορπίσει πράγματι η ψήφος του λαού σε «σκορποχώρια» που με σημαίες ευκαιρίας προσπαθούν να «πιάσουν την καλή».

Νοσηρή στρέβλωση

Τα «νοσηρά» μυαλά «γεννάνε» γελοιογραφίες «άρρωστες» σαν αυτή του Δ. Χατζόπουλου που φιλοξένησαν στο πρωτοσέλιδό τους τα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο»: Μια γέφυρα που οι δύο άκρες της καταλήγουν η μία στο κεφάλι του Χίτλερ και η άλλη στο κεφάλι του Στάλιν, πάνω της περπατάνε δύο και ο ένας λέει στον άλλο: «Γιατί είναι τόσο φοβερό αυτό που είπε ο Τσίπρας στον Καμμένο;... Αν έλειπαν δηλαδή πέντε - έξι τρίχες απ' το μουστάκι του Στάλιν δεν θα του τις έδινε ο Χίτλερ;»...

Το «πενάκι» σου, Χατζόπουλε, είναι πολύ μικρό για να «σβήσει» τη συνεισφορά της σοσιαλιστικής Σοβιετικής Ενωσης, του θρυλικού «Κόκκινου Στρατού» και του ηγέτη του Ι. Στάλιν στη συντριβή των χιτλερικών ορδών. Πολύ μικρό, ανύπαρκτο και ασήμαντο. Οπως και των άλλων σαν του λόγου σου. Οσο κι αν προσπαθείτε να μουντζουρώσετε την ιστορία ας το καταλάβετε πως δεν μπορείτε. Είναι πιο ισχυρή η «γόμα» της συλλογικής ιστορικής μνήμης που δεν αφήνει τίποτα να σκιάσει το φέγγος της προσφοράς του σοσιαλισμού στους λαούς και στην πάλη τους για δικαιώματα, για το δικαίωμα να αποφασίζουν λεύτεροι για τη ζωή τους. Οσο για την άρρωστη φαντασία του θλιβερού σκιτσογράφου του σάπιου καπιταλισμού που πασχίζει να δηλητηριάσει τις λαϊκές συνειδήσεις με άθλια ψέματα, είναι γιατί ο Χίτλερ είναι γέννημα της τάξης που υπηρετεί στην οποία το λεκέ αυτό δεν μπορεί να τον ξεμαγαρίσουν όσο και να επιχειρούν να φτιάξουν πραγματικότητα με τα ψέματά τους...

Ψήφο στο ΚΚΕ

Η πλουτοκρατία επιδιώκει παραπέρα κλιμάκωση του πολέμου που έχει εξαπολύσει ενάντια στους εργαζόμενους, με τα «μνημόνια» και τις φιλομονοπωλιακές πολιτικές που έχουν ήδη οδηγήσει σε πρωτοφανέρωτες ανατροπές του βιοτικού μας επιπέδου. Στόχος της είναι τα δεδομένα - οι μισθοί, οι συντάξεις, οι εργασιακές σχέσεις, η φορολογία των μισθωτών, ο χαρακτήρας και οι υπηρεσίες σε Υγεία και Παιδεία, οι ασφαλιστικές εισφορές - να πάνε σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα. Τόσο χαμηλά, που να γίνουν πάλι συμφέρουσες οι επενδύσεις των κεφαλαιοκρατών, έναντι των ανταγωνιστών τους, που δίνουν μισθούς 200 ευρώ, που τσάκισαν τις συντάξεις, έχουν τους εργαζόμενους σε καθεστώς πλήρους ομηρίας... Την επομένη των εκλογών τα αφεντικά, βιομήχανοι, μεγαλέμποροι, εφοπλιστές, τραπεζίτες, θα ζητούν καινούριο αίμα. Για να εξασφαλίσουν μεγαλύτερα κέρδη, περισσότερο πλούτο, κι άλλα δισεκατομμύρια από τις συμφωνίες που έχουν κάνει με την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου. Ομολογημένα είναι και τα μέτρα, που κοστολογούνται γύρω στα 12 μέχρι 14 δισ. ευρώ και που εμείς θα κληθούμε να πληρώσουμε.

Αρκετά κόμματα μπροστά στις κάλπες καλλιεργούν αυταπάτες, για το... λιγότερο κακό που είναι σε θέση να μας εξασφαλίσουν. Κοινός παρονομαστής όλων τους, η ΕΕ, το ευρώ και οι... διαπραγματεύσεις, λέει, που θα κάνουν για νέες, πιο ευνοϊκές συμφωνίες γύρω από το μνημόνιο. Ολοι τους συνωστίζονται να προσφέρουν διαπιστευτήρια στην ΕΕ και το ΔΝΤ, που ταυτόχρονα όμως είναι και τα τεκμήρια της κοροϊδίας σε βάρος των εργαζομένων. Γιατί πάει πολύ να εμπαίζουν για επαναδιαπραγμάτευση, το ΠΑΣΟΚ που υποστήριζε ότι έκλεισε την καλύτερη συμφωνία και η ΝΔ που ο αρχηγός της υποχρεώθηκε σε γραπτή... επανατοποθέτηση επειδή έλεγε ότι υπάρχουν δυνατότητες αλλαγών στο μνημόνιο. Είναι πρόκληση τυφλού αποπροσανατολισμού η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, που διαβεβαιώνοντας ότι κάθε πρόταση που κάνει προϋποθέτει ΕΕ και ευρώ, υπόσχεται ταυτόχρονα... επαναδιαπραγμάτευση των συμφωνιών, καλλιεργώντας την ψευδαίσθηση ότι είναι δυνατόν η λυκοσυμμαχία της ΕΕ να υιοθετήσει φιλολαϊκές εκδοχές αντιμετώπισης της κρίσης. Σκέτη απάτη, σαν τη δήθεν πανευρωπαϊκή μάχη για αλλαγή της πολιτικής της ΕΕ, που τάχα θα υιοθετήσει άλλα μείγματα οικονομικής πολιτικής. Και δείχνουν τον Ολάντ, ο οποίος στα πλαίσια των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων βεβαίως ενδιαφέρεται για τους κεφαλαιοκράτες της Γαλλίας, και πάντως είναι απόλυτα ταυτισμένος με τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις των μονοπωλίων της χώρας του, ενάντια στο λαό της και την ΕΕ.

Η ΕΕ και τα κράτη μέλη δεν μπορούν να κάνουν την παραμικρή αλλαγή πολιτικής. Οχι μόνο επειδή δεν το επιτρέπει η φύση της, σαν συνασπισμός καπιταλιστικών κρατών και εκμεταλλευτών, αλλά και επειδή κάτι τέτοιο δεν το αντέχει ο σύγχρονος καπιταλισμός. Η διέξοδος και η προοπτική για τους εργαζόμενους προϋποθέτει ρήξη με την ΕΕ, κόντρα με τα συμφέροντα που υπηρετεί. Οι κομμουνιστές καλούν τους εργαζόμενους να εμπιστευτούν το ΚΚΕ. Είναι το μόνο κόμμα που τους λέει πάντα την αλήθεια, επιβεβαιώνεται, είναι σταθερό στις θέσεις του και αταλάντευτα προσηλωμένο στους λαϊκούς αγώνες. Το ΚΚΕ έχει πλούσια εμπειρία στους ταξικούς αγώνες, η οποία θα είναι ακόμα πιο απαραίτητη από την επομένη των εκλογών, για να αναχαιτίσουμε την επιθετικότητα της πλουτοκρατίας και τη νέα θύελλα των μέτρων, να αγωνιστούμε για την αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων, να παλέψουμε για το Λαϊκό Μέτωπο και τη λαϊκή εξουσία, που θα μας απελευθερώσει από τα δεσμά της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.


Γιώργος ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ

Τακτική παραπλάνησης...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΖΟΥΣΑΜΕ μέρες απόλυτης παράνοιας όσο πλησιάζουμε στην Κυριακή των εκλογών, το είχαμε προβλέψει. Ομως άλλο να το λες και... άλλο να το ζεις.

Σε περίπτωση που δεν το έχετε προσέξει, βομβαρδιζόμαστε καθημερινά από εικόνες του Βενιζέλου που θέλει «να μας βγάλει από το Μνημόνιο» και του Σαμαρά που «δεν συγκυβερνά με το ΠΑΣΟΚ»!!!

Τα λένε τόσο συχνά αυτά τα ... «ποιήματα» που είναι πλέον να ανησυχεί κανείς για την κατάσταση της πνευματικής τους υγείας. Αν λες κάτι τόσο συχνά υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να το πιστέψεις και ο ίδιος.

Λες και έχουν περάσει... 50 χρόνια από τότε που συγκυβέρνησαν και μας «έβαλαν» σε ένα ακόμη Μνημόνιο (ίδιο και χειρότερο με τα προηγούμενα).

Λες και δεν έχουν μερικά ακόμη έτοιμα στα συρτάρια τους για να τα «περάσουν» αμέσως μετά τις εκλογές με όποιο τέλος πάντων κυβερνητικό σχήμα τους προκύψει. Γιατί είναι βέβαιο ότι αυτή την «άκρη» θα τη βρουν.

Ετσι κι αλλιώς αυτά που έλεγαν καμία σχέση δεν είχαν με τα συμφέροντα του λαού, απλά τώρα δεν έχουν σχέση ούτε με τη κοινή λογική.

Ε, λοιπόν αφού έχουν αποφασίσει να (προσπαθήσουν μήπως και) μας θολώσουν το μυαλό, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να τους... τρελάνουμε εμείς. Και την Κυριακή των εκλογών και αμέσως μετά.

Α, ΜΑΛΙΣΤΑ, ΚΙ ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΗΣΥΧΗΣΕΙ. Ο Λουκάς Παπαδήμος μπορεί (γιατί ποτέ δεν ξέρεις) να μην είναι πρωθυπουργός μετά την 6η Μάη, όμως μας άφησε μια... λίστα.

Τι περιέχει; Μα τα μέτρα που πρέπει να πάρει η κυβέρνηση τον Ιούνη!! Ξέρετε... περικοπές, νέους φόρους, απολύσεις, μειώσεις μισθών, κόψιμο συντάξεων, νέες επιχορηγήσεις σε τραπεζίτες, βιομήχανους και εφοπλιστές...

Ολα αυτά δηλαδή που τα κόμματα του ευρωμονόδρομου υπόσχονται και... σκίζουν τα ρούχα τους ότι δεν θα κάνουν.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Υποθέτουμε ότι τη λίστα θα την... καρφιτσώσει κάπου στο Μέγαρο Μαξίμου για να την βρει ο επόμενος. Να μην ξεχάσει τίποτε βρε παιδί μου...

Αντίβαρο στα κόμματα του ευρωμονόδρομου

Γρηγοριάδης Κώστας

«Συνεπώς, η ψήφος μας πρέπει να πάει στα μεγάλα ή μικρά κόμματα, τα οποία είναι ξεκάθαρα υπέρ του ευρώ, της συνέχισης των μεταρρυθμίσεων και της αλλαγής του κράτους, των ιδιωτικοποιήσεων και του εκσυγχρονισμού της χώρας». «Γραμμή» για τα κόμματα που «πρέπει» να ψηφιστούν δίνει ανοικτά και απροκάλυπτα η «Κυριακάτικη Καθημερινή», με το πρωτοσέλιδο άρθρο της περασμένης Κυριακής. Την ίδια «γραμμή» με τη συγκεκριμένη εφημερίδα δίνουν με την αρθρογραφία τους και τα άλλα αστικά ΜΜΕ: Ψήφος στα κόμματα που είναι υπέρ του ευρώ και της ΕΕ, ανεξάρτητα αν είναι μεγάλα ή μικρά. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι την επομένη των εκλογών το εκλογικό ποσοστό αυτών των κομμάτων θα «αθροιστεί» υπέρ της κλιμάκωσης της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής, όπως επιτάσσει η στρατηγική του ευρωμονόδρομου. Επιδιώκουν σαφώς και προεξοφλούν ήδη μια συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με την επικούρηση μικρότερων φιλοευρωπαϊκών κομμάτων (ΛΑ.Ο.Σ., ΔΗΣΥ, Ανεξάρτητοι Ελληνες), αλλά την ίδια στιγμή δεν έχουν κανένα πρόβλημα με ενίσχυση των λεγόμενων «αριστερών κομμάτων», που θεωρούν "το ευρώ πλεονέκτημα" και έχουν προκαταβολικά ξεκαθαρίσει ότι η χώρα θα παραμείνει πάση θυσία εντός της ΕΕ. Και, βέβαια, τα αστικά ΜΜΕ και η εγχώρια πλουτοκρατία δεν κάνουν λάθος. Γνωρίζουν άριστα ποια κόμματα και ποια στρατηγική υπηρετούν τα συμφέροντά τους. Στον αντίποδα, το συμπέρασμα που πρέπει να βγάλει λίγες μέρες πριν από τις κάλπες ο λαός, τα φτωχά λαϊκά στρώματα προκύπτει αβίαστα: Μόνο με ενισχυμένο ΚΚΕ μπορεί να ελπίζει ότι την επόμενη μέρα θα μπορέσει από καλύτερες θέσεις να αντιπαλέψει και να ανατρέψει την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική και να βάλει πλώρη για τη δική του εξουσία.

Το «Πριν» και το διαζύγιο με την αλήθεια

Για χυδαία διαστρέβλωση κατηγόρησε το «Ριζοσπάστη» το τελευταίο φύλλο του «Πριν» γιατί «τσουβάλιασε» το άρθρο του Π. Παπακωνσταντίνου στην «Καθημερινή» της 14/4/12 με άρθρα στελεχών του ΠΑΣΟΚ που εγκωμιάζουν τη συμπόρευση Μελανσόν - Ολάντ: Απλά αντιγράφουμε απ' το συγκεκριμένο άρθρο: «Αν επαληθευθούν οι προβλέψεις που θέλουν τον Ολάντ να επικρατεί στο δεύτερο γύρο, η αλλαγή φρουράς στο Ελυζέ θα μπορούσε να εγκαινιάσει αλυσίδα ανατροπών που θα αλλάξει το πολιτικό πρόσωπο της ΕΕ». Στη συνέχεια τονίζει ότι η εκλογή Ολάντ «γεννά ελπίδες στις γραμμές όσων επιθυμούν να απαλλαγεί η ΕΕ απ' το συντηρητικό δίδυμο Μερκοζί και τη δρακόντεια λιτότητα που αυτό επιβάλλει». Κανένα σχόλιο δε χρειάζεται. Αρκεί μια ματιά στον τίτλο του άρθρου: «Ευρωπαϊκή Αριστερά: και όμως κινείται».

«Οραματίζονται» μισθούς Νοτιοανατολικής Ασίας

Πολύ πιο μακριά από τα επίπεδα των βαλκανικών χωρών, σε εκείνα των χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας, «βλέπει» να πέφτουν οι μισθοί ο Αντ. Σαμαράς, στο όνομα πάντα της προσέλκυσης των επενδύσεων. Το παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς στη δήλωσή του μετά την επίσκεψη που έκανε το περασμένο Σάββατο στο Εργατικό Κέντρο Αλμυρού, όπου δεν έκρυψε ότι πρότυπό του είναι η Κίνα και οι άλλες χώρες της περιοχής, τις οποίες παρουσίασε, επειδή τον βολεύει, ως κομμουνιστικές. «Είπα προηγουμένως στους συνομιλητές μου, ότι προ ημερών διάβαζα ότι μεταξύ της Κίνας ακόμα και του Βιετνάμ και άλλων κομμουνιστικών χωρών γίνεται μάχη ποιος θα προσελκύσει τους καλύτερους επενδυτές», δήλωσε χαρακτηριστικά αποκαλύπτοντας το θαυμασμό του για το κινέζικο μοντέλο (βεβαίως καραμπινάτο καπιταλισμό έχουν και ας τις ονομάζει κομμουνιστικές χώρες), ενώ εμφάνισε ως παράδειγμα προς αποφυγή τη χώρα μας: «Και εμείς εδώ πέρα είχαμε το παγκόσμιο ρεκόρ να διώχνουμε τους επενδυτές μας... Ως εκ τούτου, είμαστε υποχρεωμένοι να ξαναβάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, να απενοχοποιήσουμε την επιχειρηματικότητα», αποφάνθηκε, δίνοντας το στίγμα της οικονομικής πολιτικής που θα εφαρμόσει. Δεν πρέπει να υπάρχει η παραμικρή ψευδαίσθηση ότι αν δε συναντήσουν απέναντί τους ένα αποφασισμένο και ρωμαλέο εργατικό - λαϊκό κίνημα να τους κόψει το βήμα και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την αντεπίθεση και «τελική έφοδο του λαού προς τον ουρανό», τότε δε θα διστάσουν να απαξιώσουν την τιμή της εργατικής δύναμης μέχρι εκεί που θα διασφαλίζεται η απρόσκοπτη κερδοφορία του κεφαλαίου, δηλαδή μέχρι την απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση της εργατικής τάξης και του λαού. Την Κυριακή ο λαός πρέπει να πάει στον «πάτο» το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και να στηρίξει το κόμμα του που πολλαπλασιάζει τη δύναμή του, το ΚΚΕ.

Οι υποκλίσεις

Δεν είναι πρώτη φορά που του ξινίζει το ΚΚΕ του Λ. Λαζόπουλου. Ετσι χτες, ξαναταυτίστηκε με όλους αυτούς που διαστρεβλώνουν το ΚΚΕ και είπε το χιλιοειπωμένο ότι «το ΚΚΕ δεν θέλει να κυβερνήσει». Τι να κάνουμε; Το ΚΚΕ δεν κάνει υποκλίσεις σαν και του λόγου του στ' αφεντικά του. Αυτός ήδη δίνεται «ψυχή τε και σώματι» σ' αυτούς που τσακίζουν το λαό, δικός τους είναι και θέλει και το λαό υποχείριό τους.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Εμπιστεύσου το ΚΚΕ

Την ώρα της κάλπης κάθε άνθρωπος του μόχθου οφείλει να στρέψει το βλέμμα του στην επόμενη μέρα, στην πραγματικότητα που θα αντιμετωπίσει ο ίδιος και η οικογένειά του και στο πώς με την ψήφο του μπορεί να την αντιπαλέψει από καλύτερες θέσεις, με την ελπίδα και το ηθικό αναπτερωμένο. Στις 7 του Μάη στην Ελλάδα θα εξακολουθούν να κυριαρχούν τα μονοπώλια και να υποβάλλουν στους πολιτικούς τους εκπροσώπους μέτρα που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τα συμφέροντά τους. Την ίδια μέρα θα δρομολογηθούν νέα μέτρα κλοπής απ' τις τσέπες του λαού 11,5 τουλάχιστον δισ. ευρώ. Η ΕΕ θα είναι εκεί, το ίδιο και η φιλομονοπωλιακή της στρατηγική, δεσμευτική για κάθε χώρα - μέλος που άλλωστε την έχει συνυπογράψει, η οποία διασφαλίζει στους καπιταλιστές όσο το δυνατόν φτηνότερη εργατική δύναμη. Η φτώχεια, η ανεργία, η φορολεηλασία θα είναι όλα πανταχού παρόντα την επόμενη μέρα των εκλογών.

Απ' τα κόμματα που διεκδικούν την ψήφο του λαού, τα μισά -ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., ΔΗ.ΣΥ.- ήδη δηλώνουν καθαρά ότι θα υλοποιήσουν μέχρι κεραίας τα μέτρα που θα τον ισοπεδώσουν πλήρως, εκβιάζοντάς τον μάλιστα με κίβδηλα τρομοκρατικά διλήμματα. Τα άλλα μισά -ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜ.ΑΡ., «Ανεξάρτητοι Ελληνες» κ.ά.- του καλλιεργούν μεθοδικά, συστηματικά αυταπάτες ότι μπορούν να εφαρμόσουν φιλολαϊκή πολιτική εντός του πλαισίου που ορίζει η ευρωενωσιακή λυκοσυμμαχία και η στρατηγική της υπέρ των μονοπωλίων. Στρατηγική που έχει φέρει όλα τα κράτη - μέλη της, με ή χωρίς μνημόνια, να επιβάλλουν σαρωτικά αντιλαϊκά μέτρα.

Το μοναδικό Κόμμα που λέει στο λαό την αλήθεια είναι το ΚΚΕ. Αποκαλύπτοντας τη λαϊκή εξαπάτηση των άλλων, ιδιαίτερα των «αντιμνημονιακών», καθαρά και ξάστερα λέει στο λαό ότι στις 6 του Μάη πρέπει με την ψήφο του να «ξεκλειδώσει» τη δυνατότητα, την επόμενη μέρα από καλύτερες θέσεις να αντιπαλέψει τα χειρότερα που έρχονται, να εμποδιστούν αντιλαϊκά μέτρα, να αποσπαστούν κατακτήσεις, κάνοντας ένα βήμα στην κατεύθυνση ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης που στο κέντρο του θα έχει τις δικές του και μόνο ανάγκες. Κι αυτό επιτυγχάνεται με ισχυρό ΚΚΕ, που θα μεταγγίσει τη δύναμη που θα του δώσει ο λαός στο εργατικό λαϊκό κίνημα.

Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που ο λαός μπορεί σήμερα να εμπιστευτεί και να επιβραβεύσει στην κάλπη τη σταθερότητά του, τη συνέπειά του στις θέσεις του, το γεγονός ότι επιβεβαιώθηκαν μία προς μία οι προβλέψεις του. Είναι κόμμα δοκιμασμένο στους αγώνες, διατεθειμένο να μπει μπροστά στους νέους που θα ξεδιπλωθούν. Είναι το κόμμα που δεν πρόδωσε ποτέ το λαό και τα συμφέροντά του, ούτε ποτέ του καλλιέργησε φρούδες ελπίδες και αυταπάτες. Είναι το Κόμμα που του λέει ότι η ψήφος του είναι κρίσιμη γιατί απ' αυτήν θα κριθεί αν θα είναι ετοιμοπόλεμος την επομένη των εκλογών, να αποκρούσει την επίθεση που θα δεχτεί και να προετοιμάσει την αντεπίθεσή του. 'Η αν θα μπει στην περιδίνηση των αυταπατών και θα χάσει πολύτιμο χρόνο, πολυτέλεια που δε διαθέτει. Είναι το Κόμμα που την επομένη των εκλογών θα είναι δίπλα του, στήριγμά του. Στο χέρι του λαού είναι να είναι ισχυρό. Την Κυριακή ας δώσει δύναμη στη δύναμή του, με ισχυρό ΚΚΕ.
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org