Τρίτη 20 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
«Ενας είναι ο εχθρός... »

Θα μπορούσε, πράγματι, ο προχτεσινός αμερικανοβρετανικός βομβαρδισμός στο Ιράκ να ήταν μόνο μια «επιχείρηση ρουτίνας». Ουσιαστικά, σχεδόν καθημερινά, δεν έχουν πάψει να βομβαρδίζουν και να σκοτώνουν αμάχους. Σχεδόν, επίσης, καθημερινά, δολοφονούν έτσι και αλλιώς χιλιάδες, από το εμπάργκο που έχουν επιβάλει.

Η διαφορά αυτή τη φορά ήταν πως βγήκαν αυτοί οι ίδιοι οι δολοφόνοι και, απευθυνόμενοι στον κόσμο όλο, είπαν: «Κοιτάτε, τους σκοτώνουμε και, ουσιαστικά, κάνουμε επιχείρηση ρουτίνας...». Αυτή τη φορά, δεν ομολόγησαν απλά το έγκλημα και τους σκοπούς τους, αλλά έντεχνα από την πρώτη στιγμή, «σαν έτοιμοι από παλιά», φρόντισαν εγκαίρως να το διαφημίσουν.

Φρόντισαν, έτσι, να δηλώσουν σε όλες τις κατευθύνσεις ότι όλοι οι ιμπεριαλιστικοί τους στόχοι παραμένουν και θα τους διεκδικούν με την πιο ωμή βία. Το ίδιο είχαν κάνει ουσιαστικά, ανακοινώνοντας επίσημα, λίγες μέρες πριν, το λεγόμενο «νέο αμυντικό δόγμα των ΗΠΑ» και επισημοποίησαν τη λεγόμενη «αντιπυραυλική άμυνα». Το ίδιο, επίσης, κάνουν καθημερινά, κάνοντας το άδικο «δίκιο» στην περίπτωση των Βαλκανίων. Ακριβώς η ανάλογη τακτική ακολουθείται και στη Μέση Ανατολή.

Οπως το άγριο θεριό οριοθετεί την περιοχή του, έτσι και οι ΗΠΑ, με τη δολοφονική τους αδίστακτη πρακτική, δηλώνουν σε συμμάχους - ανταγωνιστές ποιες περιοχές τούς ενδιαφέρουν και δε θα επιτρέψουν κανένα «παρατράγουδο...».

Αν, για παράδειγμα, το γαλλικό κεφάλαιο γλυκοκοίταζε τις δυνατότητες που του έδινε η διείσδυση στο Ιράκ, το αντίστοιχο των ΗΠΑ, με τα βομβαρδιστικά του, του λέει «πίσω είναι όλα δικά μου και όταν τελειώσω το φαγοπότι ίσως πάρεις κάτι, αν είσαι μαζί μου στο έγκλημα...». Το ίδιο είπε στο γερμανικό κεφάλαιο, που νόμιζε πως βρήκε «χώρο να τανυστεί» στα Βαλκάνια.

Ετσι κάνουν σε κάθε περίπτωση. «Απλώνουν το ζωνάρι για καυγά» και αυτόματα οι ανταγωνιστές γίνονται σύμμαχοι - ανταγωνιστές και όλοι μαζί κατασπαράζουν τους λαούς, όπου τους οδήγησε η μυρωδιά του κέρδους. Ταυτόχρονα, ψάχνουν για καινούρια θύματα να διοχετεύσουν τον «αναγεννητικό» ανταγωνισμό τους και να ξαναρχίσουν τη σφαγή. Κάπως έτσι λειτουργεί όλα τα χρόνια το σύστημα του ιμπεριαλισμού. Ανταγωνίζονται συμμαχώντας και συμμαχούν ανταγωνιζόμενοι για να καταστρέφουν τους λαούς.

Γι' αυτό είναι κρύο και δεν καταπίνεται με τίποτα το πιάτο της λεγόμενης «Ενωμένης Ευρώπης», ή της «Αυτόνομης Ευρωπαϊκής Αμυνας». Τον ιμπεριαλιστικό μηχανισμό πλέον τον έχουμε δει πώς λειτουργεί με έναν αιώνα περίπου παραδείγματα. Δεν πιάνουν άλλο αυτά τα παραμύθια, όπως δεν πιάνει και η στάση της ελληνικής κυβέρνησης, που κουρνιάζει στην «αγκαλιά» των ιμπεριαλιστικών δομών (ΝΑΤΟ, ΕΕ, κ.α.), με την ελπίδα του κόκαλου μετά τη μοιρασιά.

Ευτυχώς, στον κόσμο δεν υπάρχουν μόνο οι ιμπεριαλιστές και οι σκοποί τους. Υπάρχουν και οι λαοί, που αντιστέκονται. Υπάρχουν οι εργαζόμενοι στις ίδιες τις ιμπεριαλιστικές χώρες, που δεν έχουν όλοι υποχρεωτικά εξαγοραστεί ή «υπνωτιστεί» από τις αυταπάτες της μοιρασιάς της ιμπεριαλιστικής λείας. Υπάρχουν οι λαοί στις ίδιες τις χώρες, που δέχονται τις επιθέσεις ή είναι τα μελλοντικά θύματα.

Οπου Γης «ένας είναι ο εχθρός...» και μόνο με συντονισμένη μαζική αντίσταση μπορούμε να του χαλάσουμε τα σχέδια μέχρι την τελική ανατροπή του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διορισμός πρέσβη των Ταλιμπάν στην Κίνα(2023-12-02 00:00:00.0)
Ομολογημένο έγκλημα...(2004-03-23 00:00:00.0)
Τα προσχήματα...(2003-06-10 00:00:00.0)
Τερτίπια!!!(2003-05-31 00:00:00.0)
Μικρά πυρηνικά...(2003-05-23 00:00:00.0)
Ιμπεριαλιστική απειλή(2002-03-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ