Τρίτη 20 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
«Μετεξέλιξη» με... ισορροπίες

Το δικό του στίγμα στη συζήτηση περί «αλλαγής» των συμβόλων του ΠΑΣΟΚ θέλησε να δώσει κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του ΕΓ ο πρωθυπουργός. Στη συνεδρίαση που συνεχιζόταν μέχρι αργά, πληροφορίες έφεραν τον Κ. Σημίτη να προσέρχεται με πρόθεση να ταχθεί μεν υπέρ της «μετεξέλιξης» του ΠΑΣΟΚ, αλλά διαβεβαιώνοντας ότι τα περί αλλαγής συμβόλου στερούνται βάσης. Πρόθεση του Κ.Σημίτη ήταν, όπως έλεγαν συνεργάτες του, πριν τη συνεδρίαση, να ρίξει το βάρος του υπέρ μιας ισόρροπης αντιμετώπισης του κόμματος από τη μια μεριά και της κυβέρνησης από την άλλη.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ο πρωθυπουργός φερόταν ότι είχε πρόθεση να τονίσει προς τα μέλη του ΕΓ ότι πρέπει κυβέρνηση και κόμμα να ακολουθήσουν μια παράλληλη πορεία, αφού η κυβέρνηση - κατά τους συνεργάτες του - δεν μπορεί να προχωρήσει τη στήριξη του κόμματος. Τοποθέτηση που ουσιαστικά αποσκοπεί να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις από τις αιτιάσεις κατά του κομματικού μηχανισμού που στελέχη της «εκσυγχρονιστικής ομάδας» έχουν αποκαλέσει «βαρίδι» για την κυβέρνηση.

Αυτή η επιχείρηση, να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις, θεωρούνταν επιβεβλημένη τόσο διότι - μετά τον Μ.Χρυσοχοΐδη - και ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος Σημίτη εμφανίστηκε το περασμένο Σάββατο να ενστερνίζεται τις απόψεις περί αλλαγής συμβόλου, όσο και ενόψει της ομιλίας που θα απευθύνει αύριο ο πρωθυπουργός στους νεοεκλεγέντες γραμματείς των νομαρχιακών και τομεακών επιτροπών του ΠΑΣΟΚ.

Χτες, τέλος, στα περί «αλλαγών» στο ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος, θέλοντας να τηρήσει κι από την πλευρά του τις ισορροπίες περιορίστηκε να δηλώσει ότι έτσι κι αλλιώς «το ΠΑΣΟΚ είναι μια δύναμη ανανέωσης», συμπληρώνοντας ότι «κατά τα άλλα, τα σύμβολα είναι ριζωμένα στη συνείδηση του κόσμου, αλλά σημασία έχει το περιεχόμενο, η ουσία της πολιτικής, σημασία δεν έχει το "περιτύλιγμα"»... Οσο για τις αντίθετες απόψεις που διατυπώνονται, όπως του συνεργάτη του πρωθυπουργού, υποστήριξε ότι αναπτύσσονται «στο πλαίσιο ενός γόνιμου προβληματισμού».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ