Τρίτη 20 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΕΜΙΕΡΑ «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ» ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Τσουχτερές ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ στα τιμολόγια της ΔΕΗ

«Ρεύμα φτηνό - ΔΕΗ για το λαό» απαιτούν οι εργαζόμενοι

Με τσουχτερές ανατιμήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ συνοδεύτηκε η πρώτη μέρα του καθεστώτος της «απελευθέρωσης» στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας. Από χτες, μέρα της κατάργησης του 50χρονου μονοπωλίου της ΔΕΗ, που τόσο πολύ επιθυμούσαν ντόπια και ξένα μονοπωλιακά συγκροτήματα, ανατιμήθηκαν κατά 116% τα τιμολόγια των νέων οικιακών παροχών, ενώ αντίστοιχες αυξήσεις επιβλήθηκαν και στις τριφασικές συνδέσεις.

Απώτερος στόχος των επίδοξων ιδιωτών στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, είναι η αύξηση των τιμολογίων του ρεύματος σε ποσοστά περί το 40%. Μια υπόθεση που σε μεγάλο βαθμό θα κληθεί να φέρει σε πέρας η ίδια η ΔΕΗ, προετοιμάζοντας το έδαφος για την κερδοφορία των ιδιωτικών μονάδων, όταν αυτές τεθούν σε λειτουργία.

Τη δέσμευση ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους κατά της «απελευθέρωσης», ανέλαβαν χτες εργαζόμενοι της ΔΕΗ, που μετά από πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ ανάρτησαν πανό έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην Αθήνα. Οι εργαζόμενοι στα ορυχεία της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, συγκρότησαν Συντονιστική Επιτροπή, ενάντια στις αντεργατικές μεθοδεύσεις της διοίκησης.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org