Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΤΟΕ
Βοηθά στο κουρέλιασμα των συμβάσεων

Συμφωνεί στη μείωση των μισθών στο όνομα της ... διατήρησης των συμβάσεων

Ευθύ χτύπημα στην ανάγκη άμεσης οργάνωσης του αγώνα για την υπογραφή ικανοποιητικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας αποτελεί η απόφαση της πλειοψηφία -ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ- στο Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ που θέτει ως στόχο την υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας με μείωση των μισθών. Με τη λογική του «μικρότερου κακού» σπεύδουν, ουσιαστικά, να ανοίξουν το δρόμο για την εφαρμογή των αντεργατικών συμφωνιών και νόμων πριν ακόμα ψηφιστούν.

«Μπούσουλας» για τις επιχειρησιακές συμβάσεις θα αποτελέσει η σύμβαση που υπογράφτηκε στην Εμπορική Τράπεζα και μείωσε μεσοσταθμικά τις μισθολογικές αποδοχές κατά 12%. Ετσι, η πλειοψηφία βάζει εμπόδια στο αίτημα για Κλαδική Συλλογική Σύμβαση και μέσα από τη διεκδίκηση επιχειρησιακών συμβάσεων δημιουργεί τους όρους αποσπασματικών και επιμέρους διεκδικήσεων, οδηγεί στη διαίρεση του κλάδου. Τελικά, καλλιεργεί τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια.

Ταυτόχρονα, οι υπόλοιπες αποφάσεις της όπως «νομική τεκμηρίωση της απάντησης του συνδικαλιστικού κινήματος», «παρέμβαση στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας» επιχειρούν να μετατρέψουν την όποια διεκδίκηση σε ατέρμονες νομικίστικες διαδικασίας που επιπλέον δεν έχουν καμιά πρακτική αξία παρά μόνο ότι καλλιεργούν αυταπάτες στους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ