Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
Ενισχυμένη πρωτιά για τη ΔΑΣ

Η συμμετοχή αυξήθηκε με επίμονη δουλειά που έγινε κόντρα στις δυσκολίες που γεννούν η κρίση, η εργοδοτική τρομοκρατία, η ανεργία

Από το τελευταίο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ που συμμετείχε η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων
Από το τελευταίο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ που συμμετείχε η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων
Στο «τιμόνι» της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων, και μάλιστα ενισχυμένες, παραμένουν οι ταξικές δυνάμεις, αφού το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ), που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, στηρίχτηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων που ψήφισαν στις αρχαιρεσίες της Ενωσης, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από τις 6 έως τις 17 Φλεβάρη.

Η συμμετοχή στις εκλογές αυξήθηκε ως αποτέλεσμα της επίμονης δουλειάς της Ενωσης και κόντρα στις δυσκολίες που γεννούν οι συνθήκες κρίσης, ανεργίας, απολύσεων και εργοδοτικής τρομοκρατίας. Είναι απόδειξη ότι η ταξική γραμμή με την οποία το συνδικάτο ανέπτυξε δράση όλο το προηγούμενο διάστημα, μπορεί να συσπειρώσει εργαζόμενους και να ανοίξει δρόμους στην οργάνωση ενάντια στην εργοδοτική επιθετικότητα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής (σε παρένθεση τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών του 2010): Για το Διοικητικό Συμβούλιο: Ψήφισαν 1.804 (1.651). ΔΑΣ 1.731 ψήφοι, 11 έδρες (1.592, 11 έδρες), ΓΕΝΟΒΑ: 28 ψήφοι (24), ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ: 24 ψήφοι (δεν κατέβηκε). Για την Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου: Ψήφισαν 1.802 (1.651). ΔΑΣ: 1.736 ψήφοι, 35 έδρες (1.606, 33 έδρες), ΓΕΝΟΒΑ 31 ψήφοι, 1 έδρα (24, καμία έδρα), ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ: 22, καμιά έδρα (δεν κατέβηκε). Για το Εργατικό Κέντρο Αθήνας: Ψήφισαν 1.693 (1.506). ΔΑΣ: 1.627 ψήφοι, 22 έδρες (1.506, 21 έδρες), ΓΕΝΟΒΑ: 31 ψήφοι, 1 έδρα (24, καμιά έδρα), ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ: 22 ψήφοι, καμιά έδρα (δεν κατέβηκε).

Η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, με ανακοίνωσή της χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις αρχαιρεσίες. «Η εμπιστοσύνη των συναδέλφων μας γεμίζει ευθύνες, να παλέψουμε με νέα δύναμη μαζί με όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, να οργανώσουμε την αντίσταση ενάντια στα νέα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα, να βάλουμε εμπόδια να μην περπατήσουν στους χώρους δουλειάς», επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Στην πρώτη γραμμή μπαίνει από δω και μπρος το ζήτημα των συνελεύσεων στους τόπους δουλειάς ενάντια στα αντεργατικά μέτρα, για να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική του μαύρου μετώπου συγκυβέρνησης, πλουτοκρατίας τρόικας.

  • Στο μεταξύ, ολοκληρώνονται σήμερα οι αρχαιρεσίες του επιχειρησιακού σωματείου της SOFTEX, οι οποίες ξεκίνησαν χτες.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ