Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΥΑΘ
Αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση

Κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης πραγματοποίησαν χθες το πρωί οι εργαζόμενοι της Εταιρίας Υδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ) προκειμένου να αποτρέψουν την είσοδο των συμβούλων αξιολόγησης. Στο πλαίσιο της κατάληψης πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση στην οποία αποφασίστηκε η συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με στόχο να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.

Θυμίζουμε ότι η ΕΥΑΘ είναι μία από τις κερδοφόρες πρώην ΔΕΚΟ, που προορίζονται για ιδιωτικοποίηση. Και όπως τα στοιχεία δείχνουν, είναι έτοιμη για πλήρη εκχώρηση στα μονοπώλια, αφού και εξασφαλισμένα κέρδη έχει και χαμηλό εργατικό «κόστος». Ετσι επισπεύδεται η διαδικασία πώλησης του 40% της ΕΥΑΘ ΑΕ, καθώς η σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος αναμένεται το αργότερο μέχρι το Μάιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε προχθές, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, Νίκος Παπαδάκης, τα κέρδη μετά φόρων το 2011, προβλέπεται να υπερβούν για πρώτη φορά τα 20 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 62% σε σχέση με το 2010. Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι στην εταιρεία μειώθηκαν την τελευταία δεκαετία από 627 σε 275 σήμερα και το εργατικό «κόστος» μειώθηκε κατά 62%.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ