Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Σημαντικά ενισχυμένο το ταξικό ψηφοδέλτιο

Σημαντική αύξηση δυνάμεων σημείωσε το ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Ενότητας Ταχυδρόμων», που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, στις αρχαιρεσίες του Σωματείου Ταχυδρόμων Αθήνας, ενός από τα δύο μεγαλύτερα και αντιπροσωπευτικότερα σωματεία εργαζομένων στα ΕΛΤΑ. Η αύξηση αυτή, σε ψήφους και ποσοστό, είναι ακόμα πιο σημαντική καθώς επιτυγχάνεται σε μια πρώην ΔΕΚΟ, δηλαδή σε ένα χώρο όπου για δεκαετίες αναπτύχθηκαν πελατειακές εξαρτήσεις και μηχανισμοί για τη στήριξη της δράσης της εργατικής αριστοκρατίας, με τη συμβολή και της εργοδοσίας.

Παράλληλα, πρέπει να σημειωθεί ότι η «Αγωνιστική Ενότητα» είναι η μοναδική δύναμη στο χώρο που έχει ξεκάθαρη γραμμή ρήξης και ανατροπής της αντεργατικής πολιτικής. Στο πλαίσιο αυτό έδρασε μπαίνοντας μπροστά για την οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων σε όλα τα ταχυδρομεία. Στον τόπο δουλειάς, εκεί όπου πρέπει να βρει τον αντίπαλό της η εφαρμοζόμενη πολιτική. Με αυτά τα δεδομένα τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών δείχνουν ότι ένα μεγαλύτερο κομμάτι των εργαζομένων συσπειρώνεται σήμερα με τις ταξικές δυνάμεις αλλά, ταυτόχρονα, ανεβάζουν ακόμα πιο ψηλά τον πήχη για τις ίδιες τις ταξικές δυνάμεις.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Σε σύνολο 1.016 έγκυρων ψηφοδελτίων (από 997 το 2010) για το Διοικητικό Συμβούλιο, η «Αγωνιστική Ενότητα Ταχυδρόμων» πήρε 210 ψήφους, τρεις έδρες και ποσοστό 20,66% (από 130 ψήφους, δύο έδρες και 13,03% το 2010). Ενισχύθηκε κατά 80 ψήφους.

Αντίθετα, μεγάλη μείωση υπέστη η ΠΑΣΚΕ, η οποία πήρε 282 ψήφους, τέσσερις έδρες και 27,75% (από 390 ψήφους, πέντε έδρες και 39,11%). Εχασε 108 ψήφους. Η ΔΑΚΕ πήρε 231 ψήφους, τρεις έδρες και 22,73% (από 188 ψήφους, τρεις έδρες και 18,85%). Η δεύτερη παράταξη, που προέρχεται επίσης από τη Νέα Δημοκρατία, η ΔΑΚ, πήρε 264 ψήφους, τρεις έδρες και 25,98% (από 250 ψήφους, τρεις έδρες και 25,07%). Και οι δύο μαζί πήραν επιπλέον 57 ψήφους. Τέλος, η παράταξη «Οραμα» πήρε 29 ψήφους, καμία έδρα και 2,85% (από 39 ψήφους, καμία έδρα και 3,9%).

Για την Ομοσπονδία η «Αγωνιστική Ενότητα» έβγαλε πέντε αντιπροσώπους (από τρεις), η ΠΑΣΚΕ επτά (από δέκα), η ΔΑΚΕ πέντε (από τέσσερις) και η ΔΑΚ επτά (από έξι).

Τέλος, για το Εργατικό Κέντρο Αθήνας οι παρατάξεις έβγαλαν τόσους αντιπροσώπους όσες και οι έδρες που πήραν στο ΔΣ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ