Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Νέα κινητοποίηση σήμερα στην Αθήνα

Στις 11 π.μ. στην Ομόνοια

Με όπλα την κλιμάκωση και την αλληλεγγύη οι εργαζόμενοι στην «Ελληνική Χαλυβουργία» στον Ασπρόπυργο, που σήμερα μπαίνουν στην 117η ημέρα απεργίας, συνεχίζουν το σκληρό και ηρωικό τους αγώνα ενάντια στην εξαθλίωση που θέλει να τους επιβάλει η εργοδοσία. Ετσι, σήμερα Παρασκευή, προχωρούν σε νέα αγωνιστική κινητοποίηση στην Αθήνα με συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην Ομόνοια και πορεία στο υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου. Την ίδια στιγμή, χτες το πρωί δέχτηκαν πανευρωπαϊκή αλληλεγγύη από αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών της κοινοβουλευτικής ομάδας του ευρωκοινουβουλίου GUE/NGL, ενώ αργότερα το μεσημέρι απεργοί χαλυβουργοί έκαναν μαζική εξόρμηση στους εργαζόμενους δύο μεγάλων επιχειρήσεων του μετάλλου στη Βοιωτία, στην ΕΛΒΑΛ και ΧΑΛΚΟΡ του ομίλου Στασινόπουλου.

Να εκφραστεί αλληλεγγύη από όλους τους Ευρωπαίους εργάτες

Ευρωβουλευτές από Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία, Γαλλία, Πορτογαλία και Ιρλανδία επισκέφτηκαν χτες το εργοστάσιο της «Χαλυβουργίας», μεταφέροντας την αλληλεγγύη εργαζομένων από όλη την Ευρώπη. Χαιρετίζοντας τους απεργούς χαλυβουργούς ο Γιώργος Τούσσας, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι ο αγώνας των απεργών χαλυβουργών έχει συγκλονίσει τους εργαζόμενους σε Ελλάδα, Ευρώπη και διεθνώς και σημείωσε: «Η αντιπροσωπεία μεταφέρει την αλληλεγγύη των λαών στον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών. Και αποκτά ιδιαίτερη πολιτική σημασία η παρουσία τους στη Χαλυβουργία γιατί η επίθεση του κεφαλαίου και του πολιτικού προσωπικού της ΕΕ και των κυβερνήσεων είναι ολομέτωπη και καλύπτει όλους τους εργαζόμενους των κρατών - μελών. Επιδιώκεται μέσα από αυτήν την επίθεση να μειωθεί η τιμή της εργατική δύναμης με εξοντωτικά μέτρα σε βάρος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, επιβάλλεται να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων στα κράτη - μέλη της ΕΕ, έτσι ώστε με κλιμάκωση της ταξικής πάλης να αναχαιτιστούν τα αντεργατικά μέτρα να ανοίξει ο δρόμος, για να περάσει ο παραγόμενος πλούτος στα χέρια των παραγωγών και να αξιοποιηθεί η λαϊκή ευημερία».

Καλωσορίζοντας την αντιπροσωπεία ο Γιώργος Σιφωνιός, πρόεδρος του σωματείου, τόνισε: «Βρισκόμαστε 116 ημέρες σε απεργία, προσπαθώντας να κρατήσουμε τα δικαιώματα που αφαιρούν ΕΕ, Μνημόνιο και ΔΝΤ. Είναι αγώνας επιβίωσης, γιατί οδηγούν τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση. Ο αγώνας μας έχει γίνει ζήτημα πρώτης γραμμής στη Ελλάδα και διευρύνεται και κλιμακώνεται. Ο αγώνας μας αφορά όλη την εργατική τάξη της χώρας, αλλά και όλες τις ευρωπαϊκές εργατικές τάξεις, γιατί προσπαθούν εξαθλιώσουν τους εργαζόμενους προς όφελος των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Εμείς παλεύουμε για αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους γιατί δεν το δημιούργησαν εργάτες. Δεν τους χρωστάμε τίποτα!»

Την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν όλοι οι ευρωβουλευτές στους σύντομους χαιρετισμούς τους και στη συνέχεια συνομίλησαν με τους απεργούς χαλυβουργούς για αρκετή ώρα για το σκληρό και δύσκολο πολυήμερο αγώνα που δίνουν.

Ενα «φορτηγό» αλληλεγγύη

Συνεχίζεται η πρωτόγνωρη αλληλεγγύη, που έμπρακτα εκφράζει στους απεργούς, πλήθος κόσμου από όλη τη χώρα. Ενα φορτηγάκι γεμάτο κρέατα, λάδι, τρόφιμα και ρούχα παρέδωσαν στους απεργούς δυνάμεις του ΠΑΜΕ και της ΟΓΕ από τη Βόρεια Εύβοια, ενώ το μεσημέρι μαθητές μέλη του Συντονιστικού Σχολείου Σεπολίων - Κολωνού βρέθηκαν μετά τα μαθήματα με τους απεργούς χαλυβουργούς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ