Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11192

ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ο δρόμος αναχαίτισης της νέας επίθεσης φτώχειας

Για τη νέα συμφωνία - μνημόνιο συγκυβέρνησης - Γιούρογκρουπ

  • Το μνημόνιο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ με την τρόικα, όπως και το προηγούμενο του ΠΑΣΟΚ, προστατεύει τα κέρδη των μονοπωλίων μέσα και έξω από την Ελλάδα. Η πρόσφατη συμφωνία δεν αποτρέπει τη βίαιη και ανεξέλεγκτη χρεοκοπία σε βάρος του λαού. Ο κύκλος της οικονομικής κρίσης δε θα είναι και ο τελευταίος για την καπιταλιστική Ελλάδα. Η όποια ανάκαμψη θα είναι αναιμική, δε θα οδηγήσει σε βελτίωση του εργατικού και λαϊκού εισοδήματος.
  • Ο λαός πρέπει να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί. Οφείλει να απορρίψει τους ωμούς εκβιασμούς και τα ιδεολογήματα των κομμάτων της κυβέρνησης και της ΕΕ. Είναι υπερώριμη η δυνατότητα ικανοποίησης των εργατικών και λαϊκών αναγκών, που προϋποθέτει κοινωνικοποίηση όλων των μονοπωλίων, του φυσικού και ορυκτού πλούτου της χώρας, αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και αποχώρηση από τη διεθνή αγορά κεφαλαίου με εργατική - λαϊκή εξουσία. Αυτό, όμως, είναι ζήτημα ταξικής πάλης για την εξουσία.

ΣΕΛ.  3

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΧΤΕΣ ΣΕ ΟΛΗ τη ΧΩΡΑ
Να δυναμώσει η οργάνωση να κλιμακωθεί η πάλη ενάντια στα μονοπώλια

ΣΕΛ.  8  -  9

Αδίστακτοι και επικίνδυνοι

Χτες ο υπουργός Οικονομικών στο ΜΕΓΚΑ, προκειμένου να ενισχύσει την κυβερνητική προπαγάνδα στήριξης της απόφασης του Γιούρογκρουπ για την ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, ώστε να σωθεί το κεφάλαιο από την κρίση, πολιτική που χρεοκοπεί βίαια και ανεξέλεγκτα τους εργαζόμενους και θέλοντας να την παρουσιάσει ως μονόδρομο για το λαό, επιτέθηκε στο ΚΚΕ γιατί όχι μόνο δε συναινεί, αλλά καλεί το λαό να την αντιπαλέψει, να την ανατρέψει, προβάλλοντας ως διέξοδο την αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία. Είπε μάλιστα ότι αυτά δεν τα σηκώνει η «δημοκρατία», δε σηκώνει πολυφωνία, τώρα χρειάζεται εθνική συναίνεση, άρα... όλοι υπέρ της εγκληματικής πολιτικής του κεφαλαίου, αυτό επιθυμούν οι πολίτες! Οι καπιταλιστές το επιθυμούν, οι εργάτες το πολεμούν. Πράγματι, η συμφωνία του Γιούρογκρουπ χρησιμοποιείται ως όργανο νέας επίθεσης στο εργατικό και λαϊκό εισόδημα και ταυτόχρονα ως μέσο εκβιασμού της εργατικής τάξης. Αλλά πλανάται ο υπουργός και η κυβέρνηση αν νομίζουν πως την αβεβαιότητα και το φόβο τους από την αναποτελεσματικότητα της συμφωνίας για οριστική αντιμετώπιση του χρέους, των ελλειμμάτων, της κρίσης σε όφελος του κεφαλαίου, που θα τους αναγκάσει σύντομα να πάρουν νέα ακόμη πιο άγρια μέτρα, θα τα μετατρέψουν σε τρόμο του λαού, με ένταση της επίθεσης στο ΚΚΕ. Ο λαός έχει πείρα. Το εργατικό κίνημα που μπολιάζεται από την πολιτική του ΚΚΕ φοβούνται, και γι' αυτό η επίθεση. Αλλά λαός άφοβος, που αντιπαλεύει όχι μόνο τους αντιλαϊκούς νόμους και τα αστικά κόμματα, αλλά πάνω απ' όλα την εξουσία των μονοπωλίων, έχει ανεξάντλητη δύναμη να τους σαρώσει.



ΚΚΕ
Εγκλημα ο «εφαρμοστικός» για την Υγεία

ΣΕΛ.  7
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Δράση για την προστασία της λαϊκής οικογένειας

ΣΕΛ.  11
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΙΚΑ
Τους βάζουν «λουκέτα»

ΣΕΛ.  13
ΕΝΟΠΛΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ
Στη Βουλή το επικίνδυνο νομοσχέδιο

ΣΕΛ.  12
Η ΟΛΜΕ σε... «κοινωνικό διάλογο» για απολύσεις

ΣΕΛ.  32
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Καταφεύγει στη συκοφαντία

Η υπουργός Παιδείας της συγκυβέρνησης καταφεύγει στο συκοφαντικό και πολυχρησιμοποιημένο σενάριο της «βίαιης μειοψηφίας» που εμποδίζει τις εκλογές στα ΑΕΙ - ΤΕΙ, για να δικαιολογήσει την αδυναμία της να επιβάλει το νόμο - πλαίσιο, παρά τη στήριξη όλων των κομμάτων του συστήματος, των μεγάλων επιχειρηματιών, των ΜΜΕ και ενός μέρους πρόθυμων καθηγητών. Η οργή και ο πανικός της είναι έκδηλα.


ΣΕΛ.  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ