Παρασκευή 20 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ» ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Προπομπός της επίθεσης με το νέο μνημόνιο

Την Τρίτη η ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε το ΚΚΕ

Την ερχόμενη Τρίτη, με ονομαστική ψηφοφορία επί των άρθρων, που ζήτησε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, ψηφίζεται από την Ολομέλεια της Βουλής το λεγόμενο «πολυνομοσχέδιο» της τρικομματικής συγκυβέρνησης, με το οποίο διευθετούνται εκκρεμή ζητήματα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και ανοίγει ο δρόμος για νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης. Το ΚΚΕ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για τα άρθρα που ανάμεσα στα άλλα προβλέπουν τη λεγόμενη «απελευθέρωση» των επαγγελμάτων, τη συρρίκνωση δημόσιων οργανισμών, τη διαχείριση της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων και το χτύπημα των επιδομάτων πτωχοκομείου, που δίνονται αντί για τα δώρα στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου ολοκληρώθηκε χτες στην Ολομέλεια και μέχρι την τελευταία στιγμή οι υπουργοί της συγκυβέρνησης κατέθεταν πληθώρα τροποποιήσεων για μια σειρά θέματα, για τα οποία δεν είχαν γνώση οι εισηγητές των κομμάτων. Ενδεικτικό είναι ότι κατατέθηκε στα μουλωχτά ρύθμιση που απελευθερώνει το ωράριο της λειτουργίας των φαρμακείων. Ο εισηγητής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος ζήτησε την άμεση απόσυρσή της, χαρακτηρίζοντας πρόκληση και απαράδεκτη τη ρύθμιση.

Στην ομιλία του, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος προανήγγειλε νέα αντιλαϊκά μέτρα, λέγοντας ότι το επόμενο διάστημα πρέπει να παρθούν σημαντικές αποφάσεις, οι οποίες αποτελούν πρόβα για πολύ κρισιμότερες διατάξεις που «θα έρθουν εντός των επόμενων ημερών». Είπε ακόμα ότι αν δεν πετύχει το PSI, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να προκύψει κενό στις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας. Απαντώντας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει συνειδητή επιλογή την τρομοκρατία και την κινδυνολογία, προκειμένου να περάσει ένας γενικός φόβος στο λαό, για να μη σηκώσει κεφάλι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ