Παρασκευή 20 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προαποφασισμένοι για τα χειρότερα...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΕΥΘΕΩΣ θα μπορούσε να το πει άραγε ο Ευάγγελος Βενιζέλος; Φαίνεται ότι τον έχει πιάσει μια κρίση ειλικρίνειας τις τελευταίες μέρες.

Χαρακτήρισε τη συζήτηση του «πολυνομοσχεδίου» στη Βουλή, ως «πρόβα για άλλες κρισιμότερες διατάξεις» καλώντας τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση να συσπειρωθούν.

Κι όταν λέει «κρισιμότερες», δεν εννοεί φυσικά πιο πολύπλοκες ή πιο σημαντικές. Εννοεί απλούστατα πιο αντιλαϊκές! Γιατί ξέρουν τι πρόκειται να κάνουν, το έχουν αποφασίσει από καιρό.

Εξ ου και καλεί όλα τα «δεκανίκια» του συστήματος - είτε μετέχουν στην κυβέρνηση είτε όχι - να μαζευτούν και να ...κάνουν τη δουλειά τους. Να εξυπηρετήσουν δηλαδή τα συμφέροντα του κεφαλαίου, ο καθένας με τον τρόπο του.

Βλέπετε, σε τέτοιους ζόρικους καιρούς δίνει κανείς τις ...εξετάσεις του. Και ο λαός πρέπει να κρίνει και να βγάλει συμπεράσματα.

ΚΟΥΙΖ: Πώς γίνεται ένα νομοσχέδιο της σημερινής κυβέρνησης με το οποίο (δηλώνουν ότι) διαφωνούν η Νέα Δημοκρατία και ο ΛΑ.Ο.Σ. να έχει ...τρικομματική στήριξη;

Οχι δεν απαιτείται κάτι μαγικό. Αρκεί το νομοσχέδιο να αφορά την αποποινικοποίηση, ουσιαστικά τη νομιμοποίηση διάδοσης των ναρκωτικών. Τότε το ...τρίπτυχο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ. αντικαθίσταται απλά από το ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-Δημοκρατική Αριστερά.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ οι διαρροές από το υπουργείο Οικονομίας, σχετικά με το ...πόσο καλό θα είναι το επικείμενο φορολογικό νομοσχέδιο, που μεταξύ άλλων θα μειώνει - λένε - και το ΦΠΑ, όπως και τους φόρους στα ακίνητα.

Φυσικά, ούτε λόγος για κατάργηση της έκτακτης εισφοράς, τη διεύρυνση φοροαπαλλαγών ή οτιδήποτε άλλο αφορά αποκλειστικά τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Με δεδομένο φυσικά ότι οι στόχοι ...είσπραξης όχι μόνο δε μειώνονται αλλά αναμένεται να αυξηθούν, είναι προφανές ότι το μόνο που ψάχνουν είναι το πώς θα επιβαρύνουν περισσότερο τον κοσμάκη.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Αφήστε που αυξήσεις του ΦΠΑ το μόνο που έχουν πετύχει είναι να μειώσουν τα έσοδα....


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ