Παρασκευή 20 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Η ΣΑΠΙΛΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

ΟΙ ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ: «Το κύκλωμα δρούσε ανενόχλητο για περισσότερα από 15 χρόνια (...) οι "δουλειές" του φαίνεται πως είχαν αυξηθεί πολύ, ελέω κρίσης (...) πρωταγωνιστές ο 58χρονος ιδιοκτήτης νυκτερινών κέντρων Μάρκος Καραμπέρης που στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ήταν και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας με τον συνδυασμό του κ. Κ. Βελόπουλου (ΛΑ.Ο.Σ.) (...) στα ονόματα των κατηγορουμένων περιλαμβάνεται και αυτό του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Γιάννη Φερέτη (...) Στην δικογραφία βρίσκεται και το όνομα διευθυντικού στελέχους μεγάλης Τράπεζας (...) στην θέση του κατηγορουμένου βρίσκεται ένας αστυνομικός του τμήματος Λευκού Πύργου, ο οποίος φρόντιζε για την τοποθέτηση "μπράβων" των συμμοριών σε νυκτερινά κέντρα» (το θέμα στο ΒΗΜΑ / ηλεκτρονική έκδοση).

ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ: «Ακόμη και σήμερα, με τον κίνδυνο χρεοκοπίας να είναι ορατός, το ελληνικό πολιτικό σύστημα συνεχίζει να λειτουργεί περίπου σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Τα πολιτικά κόμματα και ο κυβερνητικός μηχανισμός, με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις, δείχνουν να κινούνται σε άλλο μήκος κύματος από τις επείγουσες ανάγκες της χώρας» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Η ΣΥΝΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ: «Δεν θα είναι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, εύκολες οι αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν (...) για να ληφθούν θα πρέπει η κυβέρνηση να κινηθεί με δεδομένη τη στήριξη των τριών κομμάτων που συναποφάσισαν τη συγκρότησή της (...)Το βάρος της ευθύνης για τον πρωθυπουργό και τους τρεις αρχηγούς είναι ιστορικής σημασίας» (από το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

ΦΟΒΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ: «Αν η τρόικα δεν ζητάει τη μείωση του κατώτατου μισθού ούτε την κατάργηση ή την περικοπή του 13ου και του 14ου μισθού (όπως διαβεβαιώνει ο επίσημος εκπρόσωπος της Κομισιόν), τότε ποιος τα ζητάει; (...) φοβούμαι ότι η ελληνική κοινωνία δεν βρίσκεται μπροστά στις δεσμεύσεις που της επιβάλλουν ένα Μνημόνιο ή / και μια δανειακή σύμβαση. Αλλά βρίσκεται αντιμέτωπη με μια κεκαλυμμένη ιδεολογική επίθεση, η οποία προσπαθεί να την «αναμορφώσει» χωρίς να το λέει. Κι εδώ πλέον αρχίζουμε να βαδίζουμε σε επικίνδυνα μονοπάτια (...) τέτοιες δραματικές αλλαγές χρειάζονται άμεση και ευθεία δημοκρατική νομιμοποίηση» (ο Γ. Πρετεντέρης στα ΝΕΑ).

ΧΩΡΙΣ ΦΕΡΕΤΖΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ: «Εχει δημιουργηθεί μια αίσθηση συνευθύνης των τριών κομμάτων (...) ξέρουν πως οι εκλογές αύριο θα ήταν χαρακίρι για τη χώρα και οι εκλογές την άνοιξη σχεδόν βέβαιο χαρακίρι για όποιον θελήσει να κυβερνήσει μόνος και χωρίς εθνική συνεννόηση» (ο Α. Παπαχελάς στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μπορούμε να συνεννοηθούμε με Τσίπρα, εάν...(2015-08-22 00:00:00.0)
Θέλει κυβέρνηση με «καρέ» του «ευρωμονόδρομου»(2012-06-14 00:00:00.0)
Συγκολλητική ουσία σε μετεκλογική συγκυβέρνηση(2012-06-08 00:00:00.0)
Παραμένουν ανοιχτά κρίσιμα ζητήματα(2004-05-07 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2003-05-21 00:00:00.0)
Μεθοδεύσεις για διεύρυνση του ρόλου της πολυεθνικής(1997-05-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ