Παρασκευή 20 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την εκλογή νέου προέδρου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Αποκαλυπτικός ο ρόλος Σοσιαλδημοκρατών - Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος - Φιλελευθέρων, αλλά και των οπορτουνιστών του ΚΕΑ

Σε ανακοίνωση για την εκλογή προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Η εκλογή του προέδρου της ομάδας των σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, Μάρτιν Σουλτς, στη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αποτελεί μέρος της συμφωνίας των Σοσιαλδημοκρατών - Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος - Φιλελευθέρων, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ., των Οικολόγων Πράσινων. Είναι καρπός συνεννόησης των δυνάμεων που πρωταγωνιστούν στην επίθεση ενάντια στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ.

Η προεδρία του Μ. Σουλτς είναι συνέχεια αυτής του πρώην προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, του Γ. Μπούζεκ, για την κοινοβουλευτική περίοδο 2009 - 2014. Οι σοσιαλδημοκράτες ψήφισαν το 2009 τον αντιδραστικό αντικομμουνιστή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Γ. Μπούζεκ για πρόεδρο στο πρώτο μισό της θητείας του Ευρωκοινοβουλίου, τώρα ήρθε η σειρά του ΕΛΚ να υπερψηφίσει τον σοσιαλδημοκράτη Μ. Σουλτς, εναλλάσσοντας τους ρόλους.

Ο σοσιαλδημοκράτης M. Σουλτς στην πρώτη ομιλία του επιδόθηκε σε χυδαίο αντικομμουνισμό και άθλια προσπάθεια εξίσωσης του ναζισμού με τον κομμουνισμό, διαστρεβλώνοντας την Ιστορία, βιάζοντας την αλήθεια, που τονίζει πως η Σοβιετική Ενωση, οι κομμουνιστές πρωταγωνίστησαν στην πάλη και έδωσαν εκατομμύρια θύματα, αγωνιστές και αγωνίστριες, για την ήττα του φασισμού. Ο,τι και να πει ο Μ. Σουλτς και οι όμοιοί του δεν μπορούν να κρύψουν πως οι κομμουνιστές υπηρετούν υψηλές αξίες και ιδανικά, υπηρετούν τα εργατικά συμφέροντα σε σύγκρουση με το κεφάλαιο και τα κόμματά του, σε σύγκρουση με τον καπιταλισμό που γέννησε το φασιστικό τέρας.

Ο Σουλτς, βιάζοντας την πραγματικότητα που μαρτυρά τις οδυνηρές συνέπειες που προκάλεσε στους λαούς η ανατροπή του σοσιαλισμού, εγκωμίασε το ρόλο του Γ. Μπούζεκ στην ανατροπή του σοσιαλισμού στην Πολωνία. Με τη στάση του επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι ο αντικομμουνισμός, που αποτελεί επίσημη πολιτική της ΕΕ, είναι η άλλη όψη της πολιτικής που χτυπάει τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και αντιμετωπίζει εχθρικά το ταξικό εργατικό κίνημα. Επιβεβαίωσε την ιστορική αλήθεια ότι η σοσιαλδημοκρατία, η οποία άλλωστε έχει μεγάλες ευθύνες για την άνοδο του φασισμού πριν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι αντάξια της εμπιστοσύνης του κεφαλαίου.

Είναι δεδομένο πως είτε με φιλελεύθερο, είτε με σοσιαλδημοκράτη πρόεδρο το Ευρωκοινοβούλιο αποτελεί μηχανισμό του αντιδραστικού οικοδομήματος της ΕΕ, όργανο ταγμένο στην υπηρεσία των μονοπωλίων που θα επικυρώνει την πολιτική που χτυπάει τα λαϊκά συμφέροντα. Το ΚΚΕ καταψήφισε τόσο τον υποψήφιο της σοσιαλδημοκρατίας, Μ. Σουλτς, όσο και τους δύο άλλους υποψήφιους που εμφανίζονταν ως δήθεν "ανεξάρτητοι", ενώ είναι απόλυτα δεσμευμένοι να υπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

Τεράστιες ευθύνες απέναντι στους λαούς έχουν τα οπορτουνιστικά κόμματα που συμμετέχουν στο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), μαζί με το ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής το γερμανικό κόμμα της "DIE LINKE" και το πορτογαλικό "Bloco", τα οποία όχι απλά υπερψήφισαν, αλλά στήριξαν ενεργά το διορισμό του προέδρου των σοσιαλδημοκρατών στην προεδρία του Ευρωκοινοβουλίου, φτάνοντας μέχρι του σημείου να διαλαλούν θρασύτατα την ενότητα της "πέραν του κέντρου αριστεράς".

Οι οπορτουνιστές αποδεικνύουν για πολλοστή φορά πόσο επικίνδυνοι είναι για τους λαούς. Κάθε φορά που ο καπιταλισμός βρίσκεται σε κρίση, όταν το σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα και το σαθρό οικοδόμημα της ΕΕ κλονίζονται και δημιουργούνται προϋποθέσεις απεγκλωβισμού εργατικών - λαϊκών μαζών από την αστική πολιτική, οι οπορτουνιστές τρέχουν να το στηρίξουν, να δώσουν το "φιλί της ζωής" στον καπιταλισμό. Καμία πολιτική δύναμη δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τη μυστικότητα της ψηφοφορίας και να μην παίρνει θέση απέναντι στην "ιερή συμμαχία" των πολιτικών εκπροσώπων του κεφαλαίου. Η σιωπή αποτελεί συνενοχή. Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα και στην Ευρώπη έχουν υποχρέωση να βγάλουν συμπεράσματα από αυτή την εξέλιξη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ