Παρασκευή 20 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Β' ΤΟΜΟΣ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μαζική εκδήλωση παρουσίασης στη Θεσσαλονίκη

Ομιλητής ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος της ΚΕ του Κόμματος

MotionTeam

Πλημμύρισε χτες βράδυ η αίθουσα και το φουαγιέ του κινηματογράφου «Αλέξανδρος» από εκατοντάδες μέλη, φίλους και οπαδούς του Κόμματος, αλλά και ανθρώπους που για πρώτη φορά προσεγγίζουν το ΚΚΕ και συμμετείχαν στην εκδήλωση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας για την παρουσίαση του δεύτερου τόμου του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ (περίοδος 1949 - 1968). Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τόσο μέσα από την εισηγητική ομιλία, όσο και από τις ερωτήσεις που έγιναν και τις απαντήσεις που δόθηκαν, αναδείχθηκε ότι η μελέτη της Ιστορίας του ΚΚΕ την περίοδο 1949 -1968 προσφέρεται για διαχρονικά συμπεράσματα που αφορούν θεμελιακές αρχές στη διαμόρφωση του επαναστατικού χαρακτήρα του Κόμματος. Συμπεράσματα για ποια λάθη θα πρέπει να αποφύγει στο εργατικό επαναστατικό κίνημα στο μέλλον, ώστε η μελλοντική επαναστατική πάλη να είναι νικηφόρα είτε να αποτελέσει μια πολύτιμη παρακαταθήκη.

Ο Κ. Παπασταύρου, ολοκληρώνοντας την ομιλία του σημείωσε ότι «το ΚΚΕ διδαγμένο από την ιστορική του πείρα, αναπτύσσει δράση θεμελιωμένη στην επαναστατική του στρατηγική, στις εκτιμήσεις του 18ου Συνεδρίου του με στόχο την προώθηση της συμμαχίας της εργατικής τάξης και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού σε μια αντιμονοπωλιακή, αντιιμπεριαλιστική δηλαδή αντικαπιταλιστική κατεύθυνση ως όρους για τη συγκέντρωση των κοινωνικών δυνάμεων στον προσανατολισμό της πάλης για λαϊκή εργατική εξουσία και λαϊκή σοσιαλιστική οικονομία. Αυτός είναι ο δρόμος που αποτελεί διέξοδο σήμερα για τα εργατικά - λαϊκά στρώματα σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, σε συνθήκες που ανοίγονται νέες σύνθετες αλλά και ελπιδοφόρες προοπτικές για την εργατική λαϊκή πάλη». Εκτενή αποσπάσματα από την ομιλία θα δημοσιευτούν στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη».


Στιγμιότυπο από την εκδήλωση. Στο βήμα ο Κ. Παπασταύρου

MotionTeam

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση. Στο βήμα ο Κ. Παπασταύρου

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ