Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 21 Γενάρη 2012 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11163

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Από τη Δευτέρα πολύμορφες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα με την ΠΑΣΥ

ΣΕΛ.  19
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Κανένας διάλογος, κλιμακώνουμε την πάλη, διευρύνουμε την Κοινωνική Συμμαχία

ΣΕΛ.  6

Συναγερμός! Εργοδότες-ΓΣΕΕ καταργούν όλες τις Συλλογικές Συμβάσεις

Αποκαλυπτικό έγγραφο στο τραπέζι του διαλόγου ΓΣΕΕ - εργοδοτών για τη σφαγή των εργατών. Οι εργάτες να κάνουν τους τόπους δουλειάς κάστρα αγώνα ενάντια στους καπιταλιστές. Για χαλκευμένα στοιχεία μιλά η ΓΣΕΕ ψευδόμενη αφού «πιάστηκε στα πράσα»

Φουρνέλο στις Συλλογικές Συμβάσεις και αποκλειστική εφαρμογή ατομικών συμβάσεων από μηδενική βάση ώστε να επιβάλλουν οι εργοδότες τους πιο άθλιους όρους εργασίας υπάρχει στο τραπέζι του «διαλόγου» ΓΣΕΕ-εργοδοτών. Πιο συγκεκριμένα, στο νόμο για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και στο άρθρο 7 του νόμου υπάρχει πρόταση για προσθήκη με το εξής περιεχόμενο: «Για το χρονικό διάστημα από την έναρξη ισχύος του παρόντος μέχρι και τις 31-12-20...... αναστέλλεται η ισχύς των κλαδικών και των εθνικών και τοπικών ομοιοεπαγγελματικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, καθώς και των με αυτές εξομοιούμενων διαιτητικών αποφάσεων. Η παρούσα διάταξη διαλαμβάνει και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας που είχαν συναφθεί καθώς και τις διαιτητικές αποφάσεις που είχαν εκδοθεί πριν τη δημοσίευση του παρόντος». Αυτό σημαίνει ουσιαστικά οριστική κατάργησή τους.


ΣΕΛ.  7

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Κυβερνητική στήριξη στους εκβιασμούς της εργοδοσίας

Ανοιχτά στο πλευρό της εργοδοσίας του Μάνεση τάχθηκε χτες το πρωί ο υπουργός Εργασίας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με την Επιτροπή Γυναικών των απεργών χαλυβουργών και μέλη της διοίκησης του σωματείου.


ΣΕΛ.  3

Αντιπαλέψτε το νομοσχέδιο διάδοσης των ναρκωτικών

Αδίστακτοι

ΣΕΒ, ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., Δημοκρατική Συμμαχία, αστικά ΜΜΕ συνασπίστηκαν και επιτέθηκαν στο ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ, για το μπλοκάρισμα της έναρξης του διαλόγου σφαγής όσων ακόμη εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει, αναδεικνύοντας ζήτημα αντιδημοκρατικής και αντικοινωνικής συμπεριφοράς. Οι χθεσινές αποκαλύψεις του ΠΑΜΕ, ότι στο τραπέζι του διαλόγου-θυσιαστηρίου των εργατών, για να σωθεί το κεφάλαιο από την κρίση, τέθηκε ζήτημα κατάργησης όλων των κατακτήσεων μέσω κατάργησης όλων των συλλογικών συμβάσεων, έτσι που ο εργάτης να είναι έρμαιο των αδηφάγων ορέξεων των εργοδοτών, για άκρατη εκμετάλλευση, στύψιμο μέχρι θανάτου δηλαδή, δείχνει ότι όλοι αυτοί είναι σύμμαχοι στο αστικό μπλοκ δυνάμεων για τη διατήρηση και ενίσχυση της κοινωνίας της εκμετάλλευσης, της δημοκρατίας θανάτου των εργατών. Η αποκάλυψη του ΠΑΜΕ δείχνει ακριβώς πως οι αστοί και οι σύμμαχοί τους (πλειοψηφία ΓΣΕΕ) στο εργατικό κίνημα είναι αδίστακτοι ενάντια στην εργατική τάξη. Για άλλη μια φορά αποκαλύφθηκε ανάγλυφα ποιοι είναι οι φίλοι και ποιοι οι εχθροί των εργατών. Με ποιους πρέπει να πάνε οι εργάτες και ποιους να αφήσουν.Ενιαία ταξική πάλη, κλιμάκωση αγώνα.Συστράτευση με το ΠΑΜΕ, συμπόρευση με το ΚΚΕ.



ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ «ΛΟΥΚΙΣΑΣ»
Δυναμική κινητοποίηση

ΣΕΛ.  13
ΕΕ - ΕΥΡΩΖΩΝΗ
Παζάρια ενόψει της νέας Συνόδου

ΣΕΛ.  8
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Για την οργάνωση του αγώνα

ΣΕΛ.  14
ΠΑΣΕΒΕ
Την Τετάρτη η κινητοποίηση ενάντια στη φοροληστεία

ΣΕΛ.  18
ΙΚΑΡΙΑ - ΦΟΥΡΝΟΙ - ΣΑΜΟΣ
Ξεσηκωμός για ακτοπλοΐα σε όφελος του λαού

ΣΕΛ.  28
Πρωτοβουλίες ενάντια στη ναρκω-καταστολή

ΣΕΛ.  15
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.
Βαθαίνει η αντιλαϊκή συμμαχία

Η συμφωνία στη σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κυβερνητικών κομμάτων για τη νέα σφαγή μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων είναι δεδομένη, δεν έχει σχέση με το PSI, αλλά αφορά αποκλειστικά την προστασία της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Η εργατική τάξη να αντεπιτεθεί για τα σύγχρονα δικαιώματά της.


ΣΕΛ.  9

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ