Τετάρτη 14 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
«ΤΡΕΛΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ»
Καθησυχαστική πολιτική...

Επρεπε να γίνει ολόκληρη φασαρία για την ελληνοποίηση εισαγόμενων ζώων που καταλήγουν στο πιάτο των καταναλωτών, για να αποφασίσει το υπουργείο Γεωργίας να βγάλει μια απόφαση με βάση την οποία: «Εγχώριο θα χαρακτηρίζεται μόνο το κρέας των ζώων τα οποία γεννήθηκαν, εκτράφηκαν και σφάχτηκαν στην Ελλάδα».

Βέβαια, το δικαίωμα για την ελληνοποίηση εισαγόμενων κρεάτων το έδωσε η ίδια η κυβέρνηση, η οποία με σχετική εγκύκλιό της έδινε τη δυνατότητα να «βαφτίζονται» ελληνικά τα βοοειδή που παρέμεναν για τρεις μήνες στη χώρα μας και για τα αιγοπρόβατα το όριο ήταν δύο μήνες. Το θέμα πάντως που προκύπτει μετά την αναδίπλωση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Γεωργίας είναι με ποιο μηχανισμό και πώς θα διασφαλιστεί ότι οι Ελληνες καταναλωτές θα μπορούν να ξέρουν αν τρώνε εγχώρια ή εισαγόμενα κρέατα. Αρκούν μερικές χάρτινες ταυτότητες και κάποιες σφραγίδες, που επικαλέστηκε χτες ο αρμόδιος υφυπουργός Φ. Χατζημιχάλης. Και, για παράδειγμα, πού θα μπορούν να βρίσκουν οι Ελληνες καταναλωτές καθαρό εγχώριο μοσχαρίσιο κρέας, όταν η αυτάρκεια της χώρας έχει πέσει στο 22% περίπου;

Εκτός αυτών, ο υφυπουργός Γεωργίας Φ. Χατζημιχάλης ανακοίνωσε χτες για το «θεαθήναι» ότι συγκροτείται Ανώτατο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Διατροφής - Ζωοτροφών και πρόσθεσε πως από τα γρήγορα τεστ που έγιναν μέχρι τώρα σε 543 βοοειδή άνω των 30 μηνών δε βγήκε κανένα θετικό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ