Τετάρτη 14 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ
Και ηλεκτρονικά η υποβολή δηλώσεων

Μέχρι 31 Ιούλη η ταχυδρομική αποστολή των έντυπων παραστατικών

Τους όρους και τις προϋποθέσεις για την ηλεκτρονική, μέσω ΤΑΧΙS, υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για φυσικά πρόσωπα γνωστοποίησε το υπουργείο Οικονομικών με σχετική εγκύκλιο, που κοινοποιήθηκε χτες σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Τα συνοδευτικά έντυπα παραστατικά (αποδείξεις ενοικίου, δαπάνες πιστωτικών καρτών κλπ.) πρέπει να ταχυδρομηθούν στις εφορίες, το αργότερο μέχρι τις 31 Ιούλη, σε φάκελο στον οποίο θα αναγράφεται εκτός των άλλων ο ΑΦΜ και ο αριθμός ηλεκτρονικής καταχώρισης της δήλωσης. Για το σκοπό αυτό η εφορία μετά την υποβολή της ηλεκτρονικής δήλωσης θα αποστείλει στους φορολογούμενους ειδικούς προεκτυπωμένους φακέλους. Υπενθυμίζεται ότι από φέτος δε συνυποβάλλονται με τη φορολογική δήλωση οι αποδείξεις «οικογενειακών δαπανών», τις οποίες όμως ο κάθε φορολογούμενος θα πρέπει να φυλάει στο σπίτι για 5 χρόνια, διάστημα στο οποίο μπορεί να γίνει σχετικός έλεγχος από την εφορία.

Η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων παρέχεται σε φυσικά πρόσωπα, με την προϋπόθεση ότι η αρμόδια ΔΟΥ είναι ενταγμένη στο σύστημα TAXIS. Οι φορολογούμενοι που θα επιλέξουν αυτή τη μέθοδο αποστολής μετά από αίτηση για την εγγραφή τους στο TAXIS (στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.taxisnet.gr) πιστοποιούνται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων και παίρνουν όνομα και κωδικό με τα οποία θα είναι δυνατή η πρόσβασή τους στο δίκτυο. Στις περιπτώσεις που προβλέπεται υπογραφή και από λογιστή/φοροτεχνικό, στη δήλωση θα πρέπει να συμπληρώνονται και αυτά τα στοιχεία. Ημερομηνία υποβολής θεωρείται η ημερομηνία αποδοχής και επιτυχούς καταχώρισης στο ηλεκτρονικό σύστημα και της αυτόματης απόδοσης στον αποστολέα του μοναδικού αριθμού καταχώρισης της δήλωσης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ