Τετάρτη 14 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Μέτωπο ενάντια στην πλουτοκρατία

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Τη σφοδρή αντίδραση του ΚΚΕ προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου. Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος τονίζεται:

«Οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Οικονομίας χτυπούν μια ακόμα καμπάνα για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα: Να αναπτυχθεί γρήγορα η πάλη κατά της πολιτικής της πλουτοκρατίας, γιατί κάθε καθυστέρησή της βοηθάει εξ αντικειμένου τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις.

Οι δηλώσεις του Γ. Παπαντωνίου, αμέσως μετά την έγκριση του κυβερνητικού προγράμματος από το ΕΚΟΦΙΝ και τις συστάσεις που αυτό έδωσε, είναι ωμές και προκλητικές, αν και δε λέγονται για πρώτη φορά. Απλώς επιβεβαιώνουν ότι η εντός ΟΝΕ ανηφόρα θα συνεχίσει να είναι για το λαό ακόμη πιο ανηφορική.

Το "ξεβόλεμα ορισμένων", που είπε ο Γ. Παπαντωνίου, επικαλέστηκε για να δικαιολογήσει το νέο κύμα της αντιλαϊκής επίθεσης, σημαίνει όργιο αντιδραστικών μέτρων, για να ενισχυθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Αυτή είναι η βολεμένη και όχι οι άνεργοι, οι εργάτες και οι μεσαίοι αγρότες ή οι ΕΒΕ. Αυτή μαζί με τους παρατρεχάμενούς της, που βολεύονται με τα κάθε λογής "πακέτα", "πλαίσια στήριξης" και "προγράμματα της ΕΕ".

Αναμένεται αύξηση της ανεργίας και μεγαλύτερη συρρίκνωση δικαιωμάτων, ενώ παραπέρα περιορισμός των όποιων κοινωνικών δαπανών θα αφαιμάξει περισσότερο το λαϊκό εισόδημα.

Αυτά σημαίνουν τα όσα ανακοίνωσε ο Γ. Παπαντωνίου για "αυξημένη ανταγωνιστικότητα", "υψηλούς στόχους ανάπτυξης", "εξορθολογισμό δαπανών" και "διαρθρωτικές αλλαγές μέσα στο 2001".

Τα κυβερνητικά μέτρα για ασφαλιστικό - υγεία, λιτότητα και νέο ξεπούλημα δεν επιτρέπουν στη λαϊκή πάλη αναμονή και εγκλωβισμό στους "κοινωνικούς διαλόγους"».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ