Τρίτη 15 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συγκυβέρνηση - όχημα γενικευμένων ανατροπών

Σύσκεψη με τους ΠΑΣΟΚους υπουργούς είχε χτες ο Γ. Παπανδρέου

Την καθολική στήριξη της κυβέρνησης συνεργασίας και την απαρέγκλιτη εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, συνέχεια αυτής που εφάρμοσε και ο ίδιος σαν πρωθυπουργός, πρόταξε ο Γ. Παπανδρέου σε χτεσινή σύσκεψη με όλους τους υπουργούς και αναπληρωτές υπουργούς, που μετέχουν στη συγκυβέρνηση με ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. και προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. Η σύσκεψη έγινε λίγη ώρα πριν την έναρξη της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων.

«Η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν είναι ειδικού σκοπού, είναι κυβέρνηση με όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις, η οποία πρέπει να επιτελέσει ένα ορισμένο έργο. Πρέπει να στηριχθεί και να επικρατήσει καλό κλίμα ανάμεσα στους υπουργούς», σημείωσε εισηγητικά ο Γ. Παπανδρέου, επαληθεύοντας ότι η κυβέρνηση συνεργασίας αποτελεί όχημα, προκειμένου πιο επιθετικά η αστική τάξη να επιταχύνει την εφαρμογή του νέου μνημονίου και της νέας δανειακής σύμβασης της 26ης Οκτώβρη.

Νωρίτερα χτες, ο Γ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γ. Καρατζαφέρη όπου συζήτησαν το θέμα με την ονομασία της ΠΓΔΜ και την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Ο ίδιος, στη διάρκεια της σύσκεψης, έθεσε θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου σε πιο αντιδραστική κατεύθυνση από την κυβέρνηση συνεργασίας, που δείχνει ότι η συγκρότηση του μαύρου μετώπου από τα αστικά κόμματα έρχεται να εξυπηρετήσει τους σχεδιασμούς της άρχουσας τάξης για γενικευμένη αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού. «Στο θέμα του εκλογικού νόμου μπορούμε να βρούμε μια κοινή πλατφόρμα ή μια κοινή προσέγγιση», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός.

Τα σφαγιαστικά μέτρα του επόμενου μνημονίου, που θα συνοδεύουν τη νέα δανειακή σύμβαση, βρέθηκαν επί τάπητος στη σύσκεψη που είχε ο νέος πρωθυπουργός, Λ. Παπαδήμος, το Σάββατο με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε και η κατάρτιση και κατάθεση του νέου αντιλαϊκού προϋπολογισμού του 2012, με στόχο την επίτευξη «πρωτογενούς πλεονάσματος».

Μετά τη συνάντηση, ο Λ. Παπαδήμος είχε τηλεδιάσκεψη με την Γερμανίδα καγκελάριο Αν. Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Ν. Σαρκοζί, ενώ επικοινώνησε τηλεφωνικά και με τους Γιούνκερ, Μπαρόζο, Λαγκάρντ, Ντράγκι και Ρομπάι. Μέσα στη βδομάδα και μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λ. Παπαδήμος θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε Βρυξέλλες, Παρίσι και Βερολίνο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ