Τρίτη 15 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Οργανώνεται η πάλη ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα

Από τη χτεσινή συγκέντρωση
Από τη χτεσινή συγκέντρωση
Μήνυμα ανυπακοής στην αντιλαϊκή πολιτική που στέλνει πιο βαθιά στη φτώχεια και την εξαθλίωση τα λαϊκά στρώματα και ένα πρώτο βήμα στην οργάνωση της πάλης απέναντι στα χαράτσια για τα ακίνητα, στάλθηκε χτες το βράδυ από τη πλατεία Ηρώ της Πετρούπολης στη συγκέντρωση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και τη στήριξη του Δήμου και δεκάδων σωματείων και φορέων της πόλης.

Σκοπός της συγκέντρωσης ήταν να συμβάλει στη δημιουργία ενός μαζικού λαϊκού κινήματος σε κάθε γειτονιά, ώστε οργανωμένα και συλλογικά να αντιμετωπίσουν τα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ.

Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν ο Χρύσανθος Κυριαζής από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής ο οποίος επισήμανε: «Η άρνηση πληρωμής για τα νέα χαράτσια από τη λαϊκή οικογένεια που δεν έχει να πληρώσει, πρέπει να μετατραπεί σε ορμητικό ποτάμι οργανωμένης άρνησης πληρωμής. Να στείλουμε μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι να μη πληρώσουμε το νέο χαράτσι της ΔΕΗ, είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε να κόψουν το ρεύμα σε κανένα λαϊκό νοικοκυριό στο δήμο Πετρούπολης. Ατομική λύση δεν υπάρχει. Μόνο με όρους κινήματος μπορούμε να τους αποτρέψουμε και να τους εμποδίσουμε».

Ο ομιλητής κάλεσε στη συνέχεια σε επαγρύπνηση και οργάνωση από τα κάτω με: Ομάδες που να αποτρέπουν διακοπές ρεύματος, να επανασυνδέουν ρεύμα, να μπλοκάρουν έκδοση λογαριασμών. Ταυτόχρονα, στη κατεύθυνση του να μπουν εμπόδια, να εξεταστούν οι νομικές λύσεις ή της πληρωμής σε ΑΤΜ.

Η συγκέντρωση έκλεισε με χαιρετισμό του δημάρχου Πετρούπολης Θωμά Κοτσαμπά (εκλεγμένος με το ΚΚΕ) ο οποίος επανέλαβε ότι η δημοτική αρχή δεν θα επιτρέψει τη διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους έχουν αδυναμία εξόφλησης των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος ή άρνηση της καταβολής του χαρατσιού.

Επισήμανε ακόμα, ότι ο δήμος θα στηρίξει κάθε προσπάθεια που γίνεται στα πλαίσια να δημιουργηθούν εμπόδια και καθυστέρηση στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Αυτό που έχει σημασία είναι να δημιουργηθεί σε όλες τις γειτονιές της πόλης ένα μαζικό κίνημα αλληλεγγύης μέσα από το οποίο θα ανατραπεί η σημερινή πολιτική.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δράση ενάντια στο χαράτσι(2011-12-03 00:00:00.0)
Επέστρεψαν τα χαρατσόχαρτα(2011-11-30 00:00:00.0)
Επανασύνδεση ρεύματος σε τετραμελή οικογένεια(2011-11-25 00:00:00.0)
«Αρνούμαστε οργανωμένα να πληρώσουμε τα χαράτσια»(2011-11-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ