Τρίτη 15 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η βαρβαρότητα και ο δρόμος των εργατών

Τη δική τους ανακούφιση μετά τον ορισμό του νέου πρωθυπουργού και της τρικομματικής κυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ.,) εκφράζουν σύσσωμα τα αστικά ΜΜΕ και προσπαθούν να πείσουν και το λαό να νιώθει και αυτός ...ανακουφισμένος. Τα περί «υπεύθυνης δύναμης», «εθνικής συνεννόησης», «κοινωνικής ηρεμίας και συνοχής», «λαϊκής ανοχής για να πετύχει το έργο της η κυβέρνηση» δίνουν και παίρνουν. Το δε «Εθνος» απογείωσε την παράκρουση: «τον επέβαλε η κοινωνία»! Οι μαέστροι της πλύσης εγκεφάλου, οι καπιταλιστές ιδιοκτήτες και οι εντολοδόχοι έχουν κάθε λόγο να χαίρονται με τη νέα κυβέρνηση πλουτοκρατίας - ΕΕ. Ομως αυτό δεν μπορεί να αφορά και τα λαϊκά στρώματα.

Τι ανακούφιση να νιώσουν άραγε; Για την εξαθλίωση που βιώνουν με πετσοκομμένους μισθούς και συντάξεις; Για τα χαράτσια που έρχονται το ένα πίσω από το άλλο; Για τις απειλές και τους εκβιασμούς της διακοπής ρεύματος αν δεν πληρώσουν τα χαράτσια; Για την άθλια πραγματικότητα που βιώνουν τα παιδιά τους στα σχολεία χωρίς βιβλία, θέρμανση; Για την ιδιωτικοποιημένη Υγεία; Για την πείνα που χτυπάει λαϊκά νοικοκυριά; Αυτή είναι η κατάσταση που βιώνουν οι άνθρωποι της βιοπάλης.

Τα λαϊκά στρώματα όντως μπορούν να είναι αισιόδοξα. Καθημερινά δυναμώνει η ταξική εργατική αλληλεγγύη στις λαϊκές γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, ενάντια στα χαράτσια, ενάντια στην εργοδοσία, για την Παιδεία και την Υγεία. Αισιόδοξα γιατί οι ίδιοι ενισχύουν την ταξική πάλη, δυναμώνουν το ΠΑΜΕ και τις άλλες αγωνιστικές λαϊκές συσπειρώσεις που μπορούν να βάλουν φρένο στα νέα βάρβαρα μέτρα που έρχονται από την κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου» ως συνέχεια των προηγούμενων. Μπορούν οι εργαζόμενοι, πιστεύοντας στην ανεξάντλητη δύναμή τους να είναι αισιόδοξοι για την αναγκαιότητα και τη δυνατότητά τους να ανατρέψουν όσο το δυνατόν συντομότερα αυτή την αστική κυβέρνηση και να βάλουν πλώρη για την οριστική ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Η ζωή που τους επιβάλλει η πλουτοκρατία δεν είναι μονόδρομος. Εχουν και άλλο δρόμο ανάπτυξης, με τη λαϊκή εξουσία και οικονομία που προτείνει το ΚΚΕ, ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν τον πλούτο που παράγουν με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και τις σύγχρονες παραγωγικές δυνατότητες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ