Σάββατο 12 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να τους γκρεμίσει ο λαός!

Τι θα κάνει η «νέα» κυβέρνηση; Ο υπουργός Οικονομικών και εκ νέου αντιπρόεδρος, ήταν σαφής χτες στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο της συγκυβέρνησης. Είπε μεταξύ άλλων: «Αρα, να έχουμε υπόψη ότι αυτά είναι που πρέπει να γίνουν. Εχουμε έναν κατάλογο με τις αναγκαίες ενέργειες για την εφαρμογή της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου. Θα το συζητήσουμε στην πρώτη ουσιαστική συζήτηση που θα γίνει στο επίπεδο του Υπουργικού Συμβουλίου. Θα σας στείλω στα γραφεία σας τις υποχρεώσεις κάθε υπουργείου σε σχέση με τις προαπαιτούμενες ενέργειες για την έκτη δόση και σε σχέση με το πρόγραμμα προσαρμογής, σε σχέση με την πέμπτη αναθεώρηση του προγράμματος προσαρμογής και ιδίως αυτά που προβλέπονται για το τελευταίο τρίμηνο του 2011 και το πρώτο τρίμηνο του 2012. Γιατί αυτά πρέπει να τα περιλάβετε στα σημειώματα που θα στέλνονται στον πρωθυπουργό για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, γιατί είναι αναγκαίες και αναγκαστικές κινήσεις που πρέπει να κάνει κάθε υπουργείο».

Τι λέει ο Βενιζέλος; Οτι οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, που θα αναγνώσει ο «νέος» πρωθυπουργός στη Βουλή, θα είναι μια συρραφή από τα σημειώματα που θα του στείλουν τα υπουργεία και τα οποία θα περιλαμβάνουν προαποφασισμένες ενέργειες στο δεδομένο πλαίσιο των «υποχρεώσεων» της κυβέρνησης, απέναντι στη συμφωνία της 26ης Οκτώβρη, στην οποία συμφώνησε μαζί με τους άλλους Ευρωπαίους εταίρους. Οσοι λοιπόν προσδοκούν ότι η «νέα» κυβέρνηση θα φέρει κάτι διαφορετικό στη ζωή και στην καθημερινότητά τους, δεν υπάρχει κανένας λόγος να κρεμαστούν μεθαύριο από τα χείλη του Παπαδήμου, που θα διαβάζει τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή. Ας πάρουν τις ομιλίες των υπουργών της προηγούμενης κυβέρνησης και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών μετά από κάθε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ή των οργάνων της ΕΕ, για να καταλάβουν ότι αυτά που λένε και σχεδιάζουν τους τελευταίους 20 μήνες με την τρόικα, αυτά είναι και το πρόγραμμα της συγκυβέρνησης που έφτιαξαν τώρα. Δηλαδή, χαράτσια, ανατροπές σε εργασιακά και ασφαλιστικό, απολύσεις, φτώχεια και εξαθλίωση για τα λαϊκά στρώματα.

Τα χειρότερα είναι μπροστά για το λαό, αν με την οργανωμένη πάλη του δεν τους ανατρέψει. Οχι μόνο αυτή την κυβέρνηση, αλλά και κάθε επόμενη, με την οποία οι αστοί θα προσπαθήσουν να τον γονατίσουν και να περάσουν τα μέτρα που έχουν ανάγκη. Συμπόρευση με το ΚΚΕ τώρα για την αντεπίθεση. Αυτή είναι η μόνη συμφέρουσα διέξοδος για το λαϊκό κόσμο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που ήρθε η ώρα να σιχτιρίσει τα κόμματα του κεφαλαίου, να τους γυρίσει οριστικά την πλάτη.


Π.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ