Τρίτη 28 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Βασικός μέτοχος στα μέτρα και στη χειραγώγηση

Μαχητική στήριξη της συγκυβέρνησης και στοχευμένη κοροϊδία του λαού

Την απόλυτη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στην προώθηση των νέων βάρβαρων μέτρων και τη διαφύλαξη με κάθε τρόπο της συνοχής της συγκυβέρνησης για την ανεμπόδιστη επιβολή τους, πρόβαλε χτες ο Ευ. Βενιζέλος στη διάρκεια της συνεδρίασης της Οργανωτικής Γραμματείας του κόμματος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εισηγητική του παρέμβαση τόνισε: «Στηρίξαμε και στηρίζουμε τον πρωθυπουργό χωρίς μεμψιμοιρίες. Αν η κυβέρνηση Παπαδήμου είχε τέτοια επικοινωνιακή στήριξη, οι εξελίξεις θα ήταν πολύ διαφορετικές». Σήμερα θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, όπου ο Ευ. Βενιζέλος αναμένεται να καλέσει τους βουλευτές του να στηρίξουν με κάθε μέσο το κυβερνητικό έργο.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ σημείωναν χτες ότι η «εφαρμογή των μέτρων αποτελεί στρατηγική επιλογή για την έξοδο της χώρας από την κρίση», αποδεικνύοντας την προσήλωση τους στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επέλασης. Το ΠΑΣΟΚ το επόμενο διάστημα, συμμετέχοντας στην κυβερνητική προπαγάνδα, θα επιδιώξει να εμφανίσει την προώθηση των σκληρών ταξικών μέτρων σαν «προαπαιτούμενο» για τη «επιμήκυνση» της δημοσιονομικής προσαρμογής, σε μια προσπάθεια να χειραγωγήσει τις λαϊκές συνειδήσεις.

Στην ίδια επικοινωνιακή τακτική συμμετέχουν με μοιρασμένους ρόλους τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι ανακόλουθη με την προγραμματική της συμφωνία, όπως και τα κόμματα με τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις. Αν είναι να ακολουθήσει εντελώς άλλη πολιτική από την προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων, ας έρθει στη Βουλή να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης» δήλωσε στη «Real Νews», ο Κ. Σκανδαλίδης.

Ουσιαστικά επιχειρεί να ενισχύσει το αντιλαϊκό κυβερνητικό μέτωπο, καλώντας τον πρωθυπουργό, παράλληλα με την ψήφιση των μέτρων να ζητήσει και ψήφο εμπιστοσύνης, όπως εξάλλου έκανε το 2011 και ο Γ. Παπανδρέου, προωθώντας τότε ανάλογο τυφώνα μέτρων.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δ. Κρεμαστινός, πρότεινε παράλληλα με την ψήφιση των μέτρων από τη Βουλή να υπάρξει και δημοψήφισμα ώστε «τα μέτρα να εγκριθούν από το λαό». Ανάλογο τέχνασμα είχε λανσάρει χωρίς να το χρησιμοποιήσει και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, ο Ευ. Βενιζέλος προχωράει το σχέδιο της «πολιτικής και οργανωτικής ανασύστασης» του ΠΑΣΟΚ, με στόχο την αναπαλαίωση της σοσιαλδημοκρατίας. Σε εκδήλωση που θα γίνει στις 3 Σεπτέμβρη στο αίθριο του νέου «Μουσείου Μπενάκη», θα παρουσιάσει τη «νέα διακήρυξη» του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα κάνει λόγο για την «ανάγκη ανασύνθεσης» του κόμματος του και της συγκρότησης ενός «νέου σύγχρονου πόλου της κεντροαριστεράς».

Σ' αυτή την επιχείρηση δεδομένο θεωρείται νέο «άνοιγμα» προγραμματικής συνεργασίας και προς την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ