Σάββατο 12 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΕΣ «ΦΟΥΛΓΚΟΡ»
Αντιστέκονται με νέα 48ωρη απεργία

Στο πλευρό τους το ΚΚΕ. «Η έκφραση αλληλεγγύης να γίνει χιονοστιβάδα», καλεί η Γραμματεία Κορινθίας του ΠΑΜΕ

Στις πύλες του εργοστασίου έμειναν και χτες οι εργάτες της εταιρείας (φωτ. από το χαιρετισμό του εκπροσώπου του ΚΚΕ)
Στις πύλες του εργοστασίου έμειναν και χτες οι εργάτες της εταιρείας (φωτ. από το χαιρετισμό του εκπροσώπου του ΚΚΕ)
Την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας τους μέσα από την ταξική αλληλεγγύη και ενότητα των εργατών ανέδειξε ο Ν. Καραθανασόπουλος, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στους εργάτες της επιχείρησης «Φουλγκόρ» - έξω από τις πύλες του εργοστασίου στους Αγίους Θεοδώρους - και ενώ βρίσκονταν στη δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας τους. Επίσης στο πλευρό των εργατών βρέθηκαν ο Π. Γούργαρης, περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και για δεύτερη μέρα οι δυνάμεις της Γραμματείας Κορίνθου του ΠΑΜΕ.

Το εργοστάσιο ανήκει στον Ομιλο Στασινόπουλο, από το καλοκαίρι του 2011 και μετά, και κατασκευάζει καλώδια (από οπτικές μήνες μέχρι και υποβρύχια καλώδια). Η σημερινή εργοδοσία όπως και η προηγούμενη συνεχίζει την πολιτική μείωσης του προσωπικού (τους τελευταίους μήνες έχει απολύσει περίπου 60 άτομα) και έχει προχωρήσει στην εντατικοποίηση της εργασίας (μέχρι και 12 ώρες δουλειάς τη μέρα). Σε αυτές τις συνθήκες μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό έχουν συμβεί τρία εργατικά «ατυχήματα». Επίσης, επιδιώκει την παραπέρα μείωση των αποδοχών μέσω της συρρίκνωσης ή κατάργησης επιδομάτων και άλλα. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οι εργάτες προχώρησαν στη 48ωρη απεργία και σε νέα γενική συνέλευση που έκαναν χτες αποφάσισαν να κάνουν νέα 48ωρη την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή, αλλά και 24ωρη απεργία εάν ανακοινωθεί νέα απόλυση.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος επισήμανε στην ομιλία του ότι οι εργαζόμενοι έχουν ένα διπλό αντίπαλο. Την εργοδοσία που χτυπά τα δικαιώματά τους, επιδιώκοντας ακόμα πιο φθηνή εργατική δύναμη. Τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου που τη στηρίζουν. Οπως πρόσφατα, με την ψήφιση του πολυνόμου, ο οποίος μεταξύ άλλων οδηγεί στην κατάργηση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας προκειμένου να μειωθούν παραπέρα οι μισθοί και τα μεροκάματα για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα. Στη συνέχεια υπογράμμισε την ανάγκη ο αγώνας τους να δυναμώσει με την έκφραση αλληλεγγύης από άλλα συνδικάτα και εργαζόμενους, με την ενότητα των εργαζομένων. Ακόμα, αναφερόμενος στη συγκυβέρνηση, είπε ότι δεν αποτελεί καμιά σωτηρία για τους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι πρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Τα όπλα τους είναι ότι αποτελούν την πλειοψηφία και ότι είναι οι παραγωγοί του πλούτου. Πρέπει να δώσουν τη μάχη για να πάρουν τον πλούτο στα χέρια τους. Μετά την ομιλία του βουλευτή ακολούθησε η γενική συνέλευση και συγκέντρωση στα Περιβολάκια στην Κόρινθο.

Σε ανακοίνωση της Γραμματείας Κορινθίας του ΠΑΜΕ, που μοιράστηκε χτες στους εργάτες, σημειώνεται: «Πρέπει η έκφραση συμπαράστασης να γίνει χιονοστιβάδα. Να συμπαραταχθούν και άλλες δυνάμεις, σωματεία, φορείς, ώστε να γίνει υπόθεση όλων των λαϊκών στρωμάτων της Κορινθίας, γιατί όλοι χτυπιούνται από την αντιλαϊκή πολιτική. (...) Χρειάζεται να σταλεί καθαρό μήνυμα και από τους εργαζόμενους της "Φουλγκόρ" ότι δεν πρόκειται να υποκύψετε. Καμιά απόλυση, επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων. Υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ με αύξηση. Να μη θιγούν τα κεκτημένα δικαιώματα. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ