Σάββατο 12 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Δημαγωγικές κραυγές απ' το πηγάδι της συγκυβέρνησης

Τώρα προσπαθεί να πείσει το λαό ότι συγκυβερνά ...λίγο με το ΠΑΣΟΚ και τον ΛΑ.Ο.Σ.

Ούτε ώρα να μην μπορέσει να σταθεί η συγκυβέρνηση των κομμάτων της πλουτοκρατίας, κάτω από την πίεση της οργανωμένης λαϊκής πάλης
Ούτε ώρα να μην μπορέσει να σταθεί η συγκυβέρνηση των κομμάτων της πλουτοκρατίας, κάτω από την πίεση της οργανωμένης λαϊκής πάλης
Απλόχερη και ουσιαστική είναι η στήριξη που προσφέρει στη συμμαχική κυβέρνηση του κεφαλαίου η ηγεσία της ΝΔ, προκειμένου να πετύχει στους στόχους της, δηλαδή στην υλοποίηση των βάρβαρων μέτρων που οδηγούν βαθύτερα στη χρεοκοπία το λαό. Από την άλλη, είναι καταδικασμένη να σηκώνει διαρκώς επικοινωνιακό κουρνιαχτό για να αποκρύψει την πλήρη σύμπλευση και ταύτιση με την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να εγκλωβίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Οσο πιο βαθιά και ουσιαστική θα είναι η συμμετοχή της στην κοινή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., τόσο πιο πολύ η ηγεσία της ΝΔ θα ωρύεται ότι δε συγκυβερνά με το ΠΑΣΟΚ ή ότι συγκυβερνά «λίγο», όπως ισχυρίστηκε χτες ο Αντ. Σαμαράς, επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτό και τα εσωκομματικά ζόρια που αντιμετωπίζει μετά την πτώση των αντιμνημονιακών μασκών. Το κυρίαρχο μήνυμα πάντως που έστειλε με τη χτεσινή του δήλωση ο πρόεδρος της ΝΔ, ήταν μήνυμα ολόπλευρης στήριξης του έργου της κυβέρνησης. «Ολοι μαζί θα στηρίξουμε τη νέα μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου στο έργο της κι ευχόμαστε να επιτύχει στην αποστολή της», τόνισε.

Στη συνέχεια, προσπάθησε να αναστηλώσει τις μάσκες της ψευδοαντιπολίτευσης, καλλιεργώντας την απατηλή εικόνα ότι η συμμετοχή του στην κυβέρνηση δεν αφορά τάχα την οικονομική πολιτική και άρα τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα, ενώ δε δίστασε να ισχυριστεί ότι η ΝΔ δε συγκυβερνά! «Η Νέα Δημοκρατία πήρε δύο κρίσιμα υπουργεία με ουσιαστικό ρόλο και βαρείς εθνικούς συμβολισμούς: Το Αμυνας και των Εξωτερικών», δήλωσε, συμπληρώνοντας με νόημα ότι «δεν θέλησα παραπάνω συμμετοχή», επειδή τάχα «δεν θέλησα συγκυβέρνηση».

Η αλήθεια είναι ότι η ΝΔ συμμετέχει με έξι στελέχη στην κυβέρνηση, που δεν περιορίζονται μόνο στα δύο προαναφερθέντα υπουργεία, αλλά και στα υπουργεία Οικονομικών, Παιδείας και Υγείας. Ανεξάρτητα όμως από τον αριθμό των «γαλάζιων» στελεχών, το σίγουρο είναι ότι η συγκυβέρνηση είναι και δικό της έργο, ενώ η στήριξη που θα προσφέρει στο αντιλαϊκό της έργο θα είναι ισχυρή και διαρκώς αυξανόμενη.

Ασφαλής ένδειξη, η ομοβροντία των θερμών δηλώσεων στήριξης από «γαλάζιους» βουλευτές και στελέχη. Ο Αρ. Σπηλιωτόπουλος, για παράδειγμα, δήλωσε απερίφραστα ότι «είμαστε καταδικασμένοι να στηρίξουμε αυτή την κυβέρνηση για να πετύχει», κινδυνολογώντας μάλιστα αισχρά πως «αν αυτή η κυβέρνηση αποτύχει, θα καταρρεύσει ο τόπος»!

Ο ίδιος στοχοποίησε τους λαϊκούς αγώνες ως βασικό εχθρό της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι «αν η συνδικαλιστική ηγεσία ή οι πολίτες συνεχίζουν να δυναμιτίζουν την παραγωγική δραστηριότητα, αποκλείουν την οικονομική δραστηριότητα ή, εν πάση περιπτώσει, εκβιάζουν, παραλύουν το κράτος ή τις δημόσιες υπηρεσίες και δεν αφήσουν τίποτα να λειτουργήσει, τότε όσο φιλότιμη προσπάθεια και να κάνει αυτή η κυβέρνηση, όσο και αν εμείς θέλουμε να την στηρίξουμε, αυτή η κυβέρνηση δυστυχώς θα αποτύχει».

Από την πλευρά του ο Σ. Χατζηγάκης υπεραμύνθηκε της συγκυβέρνησης δηλώνοντας ότι «ιδεολογική κόκκινη γραμμή σήμερα είναι ο ευρωπαϊσμός ή μη ευρωπαϊσμός».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ