Σάββατο 12 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κάτω η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου. Εργατική - λαϊκή αντεπίθεση! Ούτε μια μέρα χαμένη

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Σε ανακοίνωση για τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Κάτω η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου. Εργατική - λαϊκή αντεπίθεση! Ούτε μια μέρα χαμένη.

...απ' τα τσακάλια δε γλυτώνεις μ' εφκές ή παρακάλια (Κ. Βάρναλης)

Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, που το σχηματισμό της απαιτούσαν εδώ και καιρό η ΕΕ, οι τραπεζίτες, ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων και τα άλλα τμήματα των μονοπωλίων, είναι γεγονός. Η συμμετοχή στο μαύρο μέτωπο και των ιδεολογικών απογόνων του δικτάτορα Μεταξά και των βασανιστών της Μακρονήσου, των προβοκατόρων του ΛΑ.Ο.Σ., επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι η σοσιαλδημοκρατική και η φιλελεύθερη αστική εκδοχή είναι σύμμαχοι με το ακροδεξιό τμήμα, γιατί είναι και αυτό συστατικό του αστικού πολιτικού συστήματος.

Πρέπει να γίνει γεγονός και το λαϊκό μέτωπο που θα αντιπαρατεθεί με την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, με τα μονοπώλια και την εξουσία τους. Ούτε μια μέρα να μην χαθεί. Δράση τώρα και λαϊκή αντεπίθεση. Πάλη ταξική σε κάθε τόπο δουλειάς και κατοικίας, ενάντια στα χαράτσια, για συλλογικές συμβάσεις, προστασία των ανέργων, μισθούς και συντάξεις, ενάντια στην εφεδρεία και άλλα. Πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία που θα διαγράψει μονομερώς το χρέος. O λαός να κάνει δύσκολη τη ζωή της κυβέρνησης - λαιμητόμου των λαϊκών δικαιωμάτων, να την ανατρέψει, να απαιτήσει εκλογές τώρα. Απευθύνουμε κάλεσμα στους εργαζόμενους, ιδιαίτερα σε όσους ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, που οι μάσκες της έπεσαν, να τους εγκαταλείψουν και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ στη δράση και στην κάλπη.

Αποτελεί πρόσχημα ότι η κυβέρνηση της λεγόμενης εθνικής ενότητας είναι προϋπόθεση για να σωθεί η χώρα και για να δοθεί η 6η δόση, όπως είναι ψέμα ότι η συμφωνία για το κούρεμα ήταν επιτυχία κατά των τραπεζών. Το αποδείχνει η πρωθυπουργοποίηση του τραπεζίτη Λ. Παπαδήμου.

Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου έγινε για να σωθεί η πλουτοκρατία, με αποτέλεσμα να πτωχεύσουν ολοκληρωτικά η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Ανεξάρτητα από τη διάρκειά της η νέα κυβέρνηση της πλουτοκρατίας θα πάρει μέτρα για 10-15 χρόνια, με νέα μνημόνια που μπροστά τους ωχριά η μέχρι τώρα βαρβαρότητα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Η κρίση στην ευρωζώνη βαθαίνει. Στις 27 Οκτώβρη αποφασίστηκε η ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας και βρίσκεται προ των πυλών η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Θα επιχειρήσουν να περάσουν την καπιταλιστική πολιτική με την ιδεολογική τρομοκρατία, τους εκβιασμούς, την καταστολή και την καλλιέργεια ψεύτικων ελπίδων και μαύρης προπαγάνδας μέσα από τα ΜΜΕ.

Φοβούνται το λαό και πιστεύουν ότι μπορούν να τον γονατίσουν. Φοβούνται τη λαϊκή δύναμη που υπάρχει όταν ο λαός οργανωθεί και δράσει συνειδητά. Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να αξιοποιήσουν την κρίση, τις δυσκολίες των αστικών κομμάτων, τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις στην ΕΕ και γενικότερα και να τις οξύνουν. Να τους κηρύξουν πόλεμο ενάντια στον πόλεμο που τους κάνουν.

Ψηλά το κεφάλι!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ