Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Δεδομένη η στήριξη και στα νέα μέτρα

Ασφαιρη κριτική για τον τρόπο που ανακοινώθηκε το καινούριο αντιλαϊκό πακέτο

Μήνυμα συστράτευσης και στήριξης των νέων άγριων αντιλαϊκών μέτρων που ανακοίνωσε χτες η κυβέρνηση, έστειλε ουσιαστικά η ηγεσία της ΝΔ. Πίσω από τις αντιπολιτευτικές κορώνες και τα ανούσια φραστικά πυρά, στην πραγματικότητα αφήνει σαφώς να εννοηθεί ότι θεωρεί αναπόφευκτα και αναγκαία τα νέα μέτρα, καταλογίζοντας αποπροσανατολιστικά «ανικανότητα» στην κυβέρνηση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η δήλωση που εξέδωσε χθες το βράδυ ο εκπρόσωπος Τύπου επικεντρώνεται στον «άφαντο» πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, που δε βγήκαν να υπερασπιστούν τα μέτρα. Σύμφωνα με τη ΝΔ, μείζον ζήτημα είναι ότι ο πρωθυπουργός «δε βγαίνει να εξηγήσει τι άλλαξε μέσα σε λίγες εβδομάδες και χρειάστηκαν νέα σκληρότερα μέτρα, νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, νέοι φόροι και μαζικές απολύσεις», πράγμα που σύμφωνα με τον εκπρόσωπο σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός δε δείχνει «κανένα σεβασμό στους πολίτες, που υποβάλλονται σε βαριές θυσίες χωρίς αντίκρισμα, από μια πολιτική που βουλιάζει τη χώρα ακόμα πιο βαθιά στην ύφεση».

Προκειμένου, μάλιστα, να διευκολύνει την κυβέρνηση, η ηγεσία της ΝΔ ρίχνει τους τόνους στο ζήτημα των εκλογών, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη να πιαστούν οι στόχοι του μεσοπρόθεσμου προκειμένου να αποκατασταθεί η «αξιοπιστία της χώρας» έναντι της τρόικας και των «διεθνών αγορών». Είναι χαρακτηριστικό ότι στη χτεσινή δήλωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ για να απαντήσει στα όσα είπε ο Ευ. Βενιζέλος χτες το μεσημέρι στη Βουλή, δε γίνεται ο παραμικρός σχολιασμός και δεν εκφράζεται η παραμικρή διαφωνία ούτε για τα συμπληρωματικά μέτρα που προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, ενώ δεν επαναλαμβάνεται το αίτημα για πρόωρες εκλογές.

Η ηγεσία της ΝΔ επιβεβαίωσε ότι θα καταψηφίσει το χαράτσι για τα ακίνητα, αλλά ταυτόχρονα προτρέπει τον λαό να σκύψει το κεφάλι και να το πληρώσει αγόγγυστα. «Αυτό το φόρο στα ακίνητα δε θα τον ψηφίσουμε», δήλωσε ο γγ της ΚΟ Κ. Τασούλας, σπεύδοντας όμως να αποσαφηνίσει ότι «δε ζητάμε να γίνει όμως ούτε επανάσταση, ούτε συμπράττουμε στο κίνημα του "δεν πληρώνω". Η ΝΔ δεν κάνει αντάρτικο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ