Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» - «902» ΣΤΟ ΜΕΙΚΤΟ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ
Πρωτοβουλία ενάντια στη φοροληστεία

Πρόταση για την οργάνωση της μαζικής αγωνιστικής άρνησης πληρωμής των χαρατσιών απέστειλαν στα μέλη του Μεικτού της ΕΣΗΕΑ οι εκπρόσωποι σε αυτό από τον «Ριζοσπάστη» και τον «902». Καλούν τα μέλη του Μεικτού να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για την πρωτοβουλία αυτή και να συμμετάσχουν σε συνάντηση που θα γίνει αύριο Παρασκευή στις 3 το μεσημέρι στην ΕΣΗΕΑ.

Στο κείμενο δηλώνεται ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να πληρώσουν τα χαράτσια, καθώς βρίσκονται «πλέον αντιμέτωποι με μισθούς - ψίχουλα, δραματικές περικοπές παροχών από τα Ταμεία, την ίδια την ανεργία που μπαίνει στα σπίτια μας. Το πρόβλημα της επιβίωσης μεγαλώνει από τη μείωση του αφορολόγητου, τις τεράστιες αυξήσεις στα καύσιμα και στον ΦΠΑ». Αλλά και ότι δε θέλουν να πληρώσουν τα χαράτσια «γιατί το χρέος και η κρίση δεν είναι δικά μας. Είναι των ιδιοκτητών των μέσων μαζικής ενημέρωσης, των κατασκευστικών και πετρελαϊκών εταιρειών, των τραπεζών, των μεγάλων εμπορικών πολυκαταστημάτων, των εφοπλιστών και των πολυεθνικών. Είναι, με μία λέξη, των κεφαλαιοκρατών. Ολων αυτών που χρόνια τώρα καταληστεύουν τον κόπο μας, τη δουλειά μας και σήμερα, για να μπορέσουν να συνεχίσουν να το κάνουν, θέλουν να κλέψουν την ίδια μας τη ζωή. Αυτοί να πληρώσουν το χρέος, αυτοί να επωμιστούν τα βάρη της δικής τους κρίσης».

Στην κατεύθυνση αυτή «καλούμε τους συναδέλφους να αναλάβουμε αγωνιστική πρωτοβουλία. Εμείς είμαστε που πρέπει να νοιαστούμε ο ένας για τον άλλον. Εκεί βρίσκεται η δύναμή μας. Κανείς να μη νιώθει μόνος του, κανείς να μη μείνει μόνος».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ