Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Παραμύθια τέλος!

Λοιπόν. Το παραμύθι ότι τάχα με τα λεφτά της τρόικας πληρώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις στη χώρα πρέπει να τελειώνει. Αποτελεί ένα από τα πλέον αισχρά και τερατώδη ψεύδη, με τα οποία οι κυβερνώντες και τα τσιράκια της πλουτοκρατίας στα Μέσα Ενημέρωσης προσπαθούν να αλλοτριώσουν τις συνειδήσεις των εργαζομένων. Να τους παγιδεύσουν σε τρομοκρατικά διλήμματα, με στόχο να αποδεχτούν τις επιλογές της άρχουσας τάξης. Να εξουδετερώσουν τις αντιδράσεις τους απέναντι στον οδοστρωτήρα των βάρβαρων μέτρων και της φιλομονοπωλιακής πολιτικής. Να τους κοιμίσουν, προκειμένου να συνεχιστεί, όσο γίνεται περισσότερο, η απρόσκοπτη πληρωμή των τοκογλυφικών δανείων προς τους τραπεζίτες πιστωτές.

Οι αριθμοί, οι αριθμοί της κυβέρνησης και της τρόικας, όπως αποτυπώνονται στον κρατικό προϋπολογισμό του 2011, δε δίνουν μόνο απάντηση σε όσους εξακολουθούν ξεδιάντροπα να υποστηρίζουν ότι από τα δάνεια της τρόικας βγαίνουν οι μισθοί και οι συντάξεις. Αποκαλύπτουν, μαζί, το μέγεθος της κλοπής που συντελείται σε βάρος των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, προκειμένου να βγουν οι τοκοχρεολυτικές δόσεις, που απαιτούν οι τράπεζες. Τα ποσά, δηλαδή, που συγκεντρώνει η κυβέρνηση από τους φόρους που πληρώνουν οι εργαζόμενοι, ποσά που πηγαίνουν κατευθείαν στα θησαυροφυλάκια των τραπεζών και της ολιγαρχίας.

Με βάση τα δικά τους στοιχεία ολόκληρο το 2011, η τρόικα αναμένεται να εκταμιεύσει προς την Ελλάδα δάνεια ύψους 40 δισ. ευρώ.

Μέσα στην ίδια χρονιά, η συμφωνία που έκανε η κυβέρνηση με την ΕΕ και το ΔΝΤ προβλέπει ότι η χώρα θα πληρώσει, για τόκους, χρεολύσια και ...λοιπές δαπάνες εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους, το ασύλληπτο ποσό των 65,5 δισ. ευρώ!

Τι λένε αυτά τα στοιχεία; Οτι η ΕΕ και το ΔΝΤ, η περιβόητη τρόικα, δανείζουν την κυβέρνηση ένα μόνο μέρος από τα ποσά που συνολικά πληρώνει η χώρα προς τους άρπαγες των τραπεζών. Τα υπόλοιπά 25,5 δισ. (από τα 40 δισ. μέχρι τα 65,5 δισ.) τα πληρώνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μέσα από την απροκάλυπτη ληστεία των λαϊκών εισοδημάτων. Ολα τα άλλα, ότι, δηλαδή, αυτοί πληρώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις δεν είναι απλά παραμύθια της Χαλιμάς. Είναι ένα σκέτο ψέμα, ένας ωμός εκβιασμός, ένα χυδαίο αναποδογύρισμα της πραγματικότητας. Η αλήθεια είναι ότι δεν πληρώνουν αυτοί τους μισθούς, αλλά ότι πετσοκόβονται οι μισθοί για να πληρωθούν αυτοί.

Σε όλους όσοι διακινούν τέτοια εκβιαστικά διλήμματα δεν πρέπει απλά να τους γυρίσουμε την πλάτη. Αυτοί δεν ενδιαφέρονται για τους μισθούς. Δεν κόπτονται για τις συντάξεις. Αδιαφορούν για τα εκατομμύρια των ανέργων και τις δεκάδες χιλιάδες απολύσεις που έρχονται. Ολοι όσοι θέλουν να παρουσιάζουν τα δανεικά της τρόικας σαν πηγή της μισθοδοσίας των εργαζομένων δε δίνουν δεκάρα για τον εργαζόμενο που παλεύει να τα φέρει βόλτα, για τον άνεργο που φυτοζωεί, για το νέο και τη νέα που δεν έχουν μοίρα στο αύριο. Αποκλειστικός τους στόχος είναι να βάλουν πλάτη για να περνούν τα όλο και πιο αντιλαϊκά μέτρα που εκπονεί η άρχουσα τάξη. Στόχος τους είναι να στηρίξουν το σύστημα και τα βάθρα της ληστρικής εκμετάλλευσης των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Γι' αυτό και δικό μας χρέος είναι να καταγγείλουμε και να αποκαλύψουμε το ρόλο τους.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ