Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οταν έμαθαν τα νέα μέτρα δήλωσαν πιο αποφασισμένοι!

Ο κόσμος που συμμετείχε στη χτεσινή μεγάλη κινητοποίηση δήλωνε αποφασισμένος να μην πληρώσει τα χαράτσια. Την ώρα της συγκέντρωσης ανακοινώνονταν τα νέα άγρια κυβερνητικά μέτρα. Ακριβώς αυτό τους έκανε ακόμα πιο αποφασισμένους να μη σκύψουν το κεφάλι, να μην κάνουν βήμα πίσω...

«Μου ήρθε ο φόρος "αλληλεγγύης" 634 ευρώ», μας λέει ο Παναγιώτης, που εδώ και ένα χρόνο έχει βγει στη σύνταξη. «Δεν έχω, δεν πληρώνω. Εχω δυο παιδιά που σπουδάζουν και αναγκάζομαι να συντηρώ δύο σπίτια. Δε θα αφήσω τα παιδιά μου χωρίς σπουδές, χωρίς σπίτι, χωρίς φαγητό, για να τους δώσω τα χαράτσια».

Ο Γιώργος, 70 ετών, συνταξιούχος, μας είπε: «Παίρνω 600 ευρώ σύνταξη κι έχω άνεργο παιδί εδώ και ένα χρόνο. Μόνο για τις εξετάσεις μου και τα φάρμακα κάθε μήνα, καθότι έχω κάνει εγχείρηση καρδιάς, είναι 120 ευρώ κάθε μήνα. Δεν έχω να πληρώσω, δε θα πληρώσω. Να πληρώσουν όσοι δημιούργησαν το χρέος τους».

«Τα νέα χαράτσια και τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν, θα επιταχύνουν την εξαφάνισή μας», λέει ο Γιάννης, ταξιτζής, που σήμερα μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους στα Μέσα Μεταφοράς θα απεργούν. «900 ευρώ μας ήρθε το χαράτσι εμένα και στη γυναίκα μου. Ηδη χρωστάμε ένα σωρό λεφτά, με δυσκολία θα πληρώσω την άδεια του αυτοκινήτου. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πληρώσουμε τα χαράτσια».

Ο Κώστας, ιδιωτικός υπάλληλος, λέει: «Φυσικά και δε θα πληρώσω τα χαράτσια. Με πνίγουν ήδη ένα σωρό λογαριασμοί. Το Μάρτη που μας πέρασε από την πίεση από τη δουλειά έπαθα έμφραγμα. Δεν αποδέχομαι τίποτα, ούτε τα χαράτσια τους, ούτε τίποτα άλλο».

«Ο άντρας μου είναι απλήρωτος 3 μήνες, εγώ 4, και έχουμε υποστεί μείωση μισθών», μας λέει η Κατερίνα, μητέρα δύο παιδιών. «Εκτός από το φόρο αλληλεγγύης, πρέπει να πληρώσω για τον ημιυπαίθριο, το νέο χαράτσι για το σπίτι. Πού θα βρεθούν όλα αυτά τα λεφτά τη στιγμή που είμαστε και απλήρωτοι; Δεν αναγνωρίζω κανένα από τα χαράτσια που μας επιβάλλουν».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ