Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σημαντικές εκδηλώσεις του ΚΚΕ
Για τον «Ριζοσπάστη»

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις - συζητήσεις με θέμα «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ, καθημερινός οργανωτής - καθοδηγητής της ταξικής πάλης», που οργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις της Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζονται οι παρακάτω εκδηλώσεις:

  • Σήμερα Πέμπτη, 22 Σεπτέμβρη, στη Λάρισα, στις 7.30 μ.μ. στο «Φρούριο», με ομιλητή τον Παύλο Αλέπη, αρχισυντάκτη του «Ριζοσπάστη».
  • Την Τρίτη, 27 Σεπτέμβρη, στην Καρδίτσα, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα της ΤΕΔΚ, με ομιλήτρια την Μαρία Γαβαλά, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν προβολή βίντεο - αφιέρωμα στον «Ριζοσπάστη», αφηγηματικό χρονικό, καθώς και έκθεση βιβλίου, μεταξύ άλλων, με τον κομματικό Τύπο.

Στο Μάλι Μάδι

Εκδήλωση για τη μεγάλη μάχη του ΔΣΕ στο Μάλι - Μάδι Καστοριάς, που έγινε 10 - 13 Σεπτέμβρη του 1948, διοργανώνει η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, την Κυριακή 25 Σεπτέμβρη, στις 11 π.μ. Θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια του μνημείου που έστησε η Κομματική Οργάνωση και θα μιλήσει ο Κώστας Σταμπολίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Για την ίδρυση του ΕΑΜ

Εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ διοργανώνουν η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ και τα Παραρτήματα ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ της περιοχής, την Κυριακή 25 Σεπτέμβρη 2011, στις 12 το μεσημέρι, στο Περτούλι Τρικάλων, στο μνημείο που στήθηκε προς τιμήν του ηρωικού ΕΛΑΣ, από την ΚΕ του ΚΚΕ, με ομιλητές την Ελένη Κοτούπα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και τον Β. Φυτσιλή, μέλος του ΔΣ της ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ.

Στον Χορτιάτη

Εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 67 χρόνων από το ολοκαύτωμα του Χορτιάτη στις 2 Σεπτέμβρη του 1944 διοργανώνει η ΝΕ Υπαίθρου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, το Σάββατο 24 Σεπτέμβρη, στις 6.30 το απόγευμα, στην Κοινοτική Αίθουσα Χορτιάτη. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το βιβλίο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και συγγραφέα Γιώργου Φαρσακίδη, με τίτλο «Μια επαίσχυντη συμφωνία και το ολοκαύτωμα του Χορτιάτη». Θα μιλήσουν ο Χρήστος Κόφφας, στέλεχος του ΚΚΕ, και ο συγγραφέας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ