Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δυναμική συσπείρωσης νέων δυνάμεων

Οι χτεσινές κινητοποιήσεις έκαναν ακόμα πιο καθαρό ότι η πρόταση για οργανωμένη λαϊκή άρνηση πληρωμής των χαρατσιών αγκαλιάζεται από όλο και περισσότερο κόσμο, δημιουργεί τους όρους για τη συσπείρωση νέων δυνάμεων στη κατεύθυνση ανάπτυξης του αγώνα συνολικά ενάντια στην αντεργατική - αντιλαϊκή λαίλαπα. Συγκεκριμένα:

  • Χαρακτηριστική είναι η πρωτοβουλία των ταξικών δυνάμεων στην Αγροτική Τράπεζα, που πριν από το συλλαλητήριο στην Αθήνα οργάνωσαν συζήτηση με εργαζόμενους της τράπεζας. Η κατάληξη αυτής ήταν η δημιουργία Επιτροπής Αγώνα, που ανέλαβε το καθήκον από σήμερα να ενημερώσει τους εργαζόμενους στα καταστήματα και τις υπηρεσίες και να τους καλέσει να συμμετέχουν στον αγώνα για τα χαράτσια και στη νέα δράση ενάντια σε αυτά στις 28 Σεπτέμβρη. Οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στη συζήτηση πήγαν και στο συλλαλητήριο. Στο μπλοκ των τραπεζοϋπαλλήλων συμμετείχαν για πρώτη φορά και εργαζόμενοι από την Εμπορική, την Εθνική κι αλλού.
  • Και στο μπλοκ των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο πήραν μέρος εργαζόμενοι για πρώτη φορά από διάφορες υπηρεσίες και κλάδους. Η συμμετοχή δεν καταγράφτηκε ως απλή παρουσία, αλλά αρκετοί από αυτούς ζήτησαν από στελέχη του ΠΑΜΕ να γίνουν συγκεκριμένες παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς, να πάρουν μέρος κι οι ίδιοι στην οργάνωση του αγώνα εκεί που δουλεύουν. Οχι μόνο για τα χαράτσια, αλλά για μια σειρά ζητήματα, όπως η εργασιακή εφεδρεία και οι μισθοί.
  • Στη Ρόδο, επίσης, πήραν μέρος για πρώτη φορά Σωματεία, όπως η Τοπική Διοικούσα της ΠΕΤ ΟΤΕ, το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Ροδίων, η Τοπική Διοικούσα της ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου.
  • Και στην Πάτρα ήταν έντονη η συμμετοχή νέων δυνάμεων. Ομάδων εργαζομένων από εργοστάσια, όπως της «Κόκα-Κόλα», από τους ΟΤΑ και τους εκπαιδευτικούς. Επίσης συμμετείχαν με δικό τους πανό μαθητές από το Νυχτερινό Λύκειο, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Διονύσου, ο Παμμικρασιατικός Σύλλογος Πατρών, συνταξιούχοι του ΝΑΤ, του ΤΕΒΕ και του ΙΚΑ, διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου και άλλοι.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ