Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ - ΚΡΗΤΗ - Β/Δ ΕΛΛΑΔΑ
Δε θα πληρώσουμε ούτε ένα ευρώ

Μπλόκο στη ΔΟΥ στο Ηράκλειο Κρήτης
Μπλόκο στη ΔΟΥ στο Ηράκλειο Κρήτης
Με τα χαράτσια «ανά χείρας» εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, νεολαίοι, συγκεντρώθηκαν μαζικά χτες στην πλατεία Αγ. Σοφίας στην Πάτρα και διατράνωσαν την απόφασή τους να μην πληρώσουν ευρώ για να ξεπεράσει την κρίση η πλουτοκρατία. Εκεί έγινε κεντρική ομιλία από τον Δ. Αγγελόπουλο, εκπρόσωπο της Τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων. Ακολούθησε πορεία μέχρι την Περιφέρεια, όπου οι συγκεντρωμένοι «δεσμεύτηκαν» για την προετοιμασία και οργάνωση του νέου συλλαλητηρίου την ερχόμενη Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη. Η πορεία συνεχίστηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στον Πύργο, οι συγκεντρωμένοι με πορεία κατευθύνθηκαν στην κεντρική πλατεία όπου έκαψαν τα εντάλματα πληρωμής και συνέχισαν την πορεία τους. Μαζική ήταν και η συγκέντρωση στο Αργος που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αγ. Πέτρου και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης η οποία κατέληξε στο δημαρχείο όπου οι διαδηλωτές έκαψαν τα εντάλματα πληρωμής. Στην Καλαμάτα συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία και έκαψαν την πρώτη «φουρνιά» των ενταλμάτων. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν ακόμα στη Σπάρτη, στην Κόρινθο και στην Τρίπολη.

Στον Πύργο έκαψαν τα εντάλματα της ληστείας
Στον Πύργο έκαψαν τα εντάλματα της ληστείας
Κάλεσμα ανυπακοής και απειθαρχίας στους νόμους και τα χαράτσια που οδηγούν νέες λαϊκές οικογένειες στην εξαθλίωση απεύθυναν σήμερα το πρωί οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ έξω από τα κεντρικά καταστήματα της Εφορίας στην Κρήτη σε Ηράκλειο και Χανιά.

Στο Ηράκλειο έγινε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Α' και Β' Εφορία και με το σύνθημα «Δεν έχουμε, δεν θέλουμε να πληρώσουμε - Οργάνωση - Αλληλεγγύη - Ανυπακοή» έκαναν σαφές ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος στην αντιλαϊκή επίθεση στο σύνολο των δικαιωμάτων της λαϊκής οικογένειας, από το δρόμο του αγώνα, της απειθαρχίας οργανωμένα μέσα από τα ταξικά σωματεία.

Προχτές το απόγευμα σε πλατιά σύσκεψη που κάλεσαν οι τοπικές γραμματείες ΠΑΜΕ και ΠΑΣΥ και ο σύλλογος γυναικών της ΟΓΕ στις Αρχάνες συγκροτήθηκε Λαϊκή Επιτροπή με σκοπό να συντονίσει τον αγώνα ενάντια στην ενιαία επίθεση που δέχονται σήμερα οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα, με πρώτο σταθμό τη συμμετοχή τους και στις χτεσινές κινητοποιήσεις έξω από τις εφορίες.

Αντίστοιχη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στα Χανιά μετά από κάλεσμα της Γραμματείας Χανίων του ΠΑΜΕ, αγροτικών συλλόγων που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΥ και του ΜΑΣ.

Η βροχή δεν εμπόδισε εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους, νεολαίους να συμμετέχουν μαζικά - και πάρα πολλοί για πρώτη φορά - στη χτεσινή συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι ταξικές δυνάμεις στην πλατεία Κύπρου στη Ρόδο. Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απεύθυνε ο πρόεδρος της Τοπικής ΕΛΜΕ ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Στην Κέρκυρα το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ξεκίνησε από την πλατεία Σαρόκο, κυρίαρχο ήταν το σύνθημα οι εργαζόμενοι και ο λαός να μην υποστούν άλλες θυσίες για την πλουτοκρατία. Στο Αγρίνιο έγινε ένα δυναμικό συλλαλητήριο όπου ομόθυμα εκφράστηκε η λαϊκή άρνηση πληρωμών, να επιστραφούν και να καταργηθούν τα εντάλματα. Αγωνιστικό κάλεσμα οργανωμένης ανυπακοής και απειθαρχίας απεύθυναν σε λαϊκές γειτονιές στα Γιάννενα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Σε Σεισμόπληκτα, Καλούτσιανη και Ελεούσα έγιναν πικετοφορίες, μοιράστηκε η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για να επιστραφούν και να καταργηθούν τα χαράτσια που βρήκε την ευρεία ανταπόκριση των κατοίκων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ