Παρασκευή 1 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΦΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΥΡΙΟ

ΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ: «Στην πραγματικότητα, δηλαδή, με τα νέα μέτρα ακραίας λιτότητας που επιβάλλουν κυβέρνηση και Τρόικα, έρχεται, δυστυχώς, πιο κοντά αυτό που υποτίθεται ότι θα απέτρεπε η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου: η χρεοκοπία της χώρας (...) είναι προφανές πως αποτελεί καθήκον της αντιπολίτευσης να συνεχίσει με την ίδια επιμονή να απορρίπτει τον οικονομικό βανδαλισμό της χώρας, να ζητά επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου και να δείχνει το δρόμο για την ανάκαμψη της οικονομίας και την έξοδο από την κρίση. Είναι άμεση, επιτακτική ανάγκη να αντιστραφεί η σημερινή τραγική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα. Και η μόνη λύση για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο είναι η αλλαγή του πολιτικού σκηνικού με τη διενέργεια εκλογών» (από το κύριο άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ: «Oι 155 ψήφοι υπέρ του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος είναι απλώς ένα κλειδί με το οποίο η ελληνική κυβέρνηση μπορεί πλέον να ανοίξει μια πόρτα (...) στην πραγματικότητα, η πόρτα που άνοιξε χθες απλώς οδηγεί σε άλλες πόρτες οι οποίες ανοίγουν με περίπλοκους συνδυασμούς. Για να συνεχιστεί η νέα φάση διάσωσης της ελληνικής οικονομίας (...) η κυβέρνηση πρέπει να εκμεταλλευτεί τις διασταυρούμενες διεργασίες μεταξύ των κομμάτων κατά την τελευταία περίοδο και να διασφαλίσει πολιτική σταθερότητα σε βάθος χρόνου. Κυρίως πρέπει να αποσυρθούν τα σενάρια πρόωρων εκλογών (...) δεν υπάρχει περιθώριο αποτυχίας» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

Ο ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ: «Η χώρα κρέμεται από μια κλωστή. Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε χτες το μεσοπρόθεσμο σχέδιο και απέτρεψε τη χρεοκοπία. Η κυβέρνηση διαθέτει ένα νέο οικονομικό επιτελείο και υποτίθεται ότι αντιλαμβάνεται πως δεν έχει κανένα περιθώριο καθυστερήσεων και αποτυχίας. Αν οι κ. Παπανδρέου και Βενιζέλος χάσουν και αυτήν την ύστατη ευκαιρία και δεν προχωρήσουν στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και στην πραγματική μείωση του σπάταλου κράτους, θα βρεθούν οι ίδιοι και η χώρα σε εκρηκτική και αδιέξοδη κατάσταση το φθινόπωρο. Οσο για τον κ. Σαμαρά, αναμένουμε ότι όντως θα ψηφίσει στη Βουλή ορισμένες από τις επώδυνες, αλλά απόλυτα αναγκαίες διατάξεις του σχεδίου (...) Το χθεσινό χάος στο κέντρο των Αθηνών δείχνει πόσο σκοτεινή είναι η άβυσσος στην οποία μπορεί εύκολα να κατρακυλήσει η χώρα. Η ευθύνη των πολιτικών ηγετών είναι να την κρατήσουν όρθια και να αποτρέψουν τη χρεοκοπία και τη γενίκευση του χάους» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ