Παρασκευή 1 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Οι δυνάμεις καταστολής συμπράττουν με τραμπούκους

Παρέμβαση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΚΚΕ στη χτεσινή διάσκεψη των προέδρων της Βουλής

Την εμπλοκή της Βουλής στο σκηνικό της πρωτοφανούς καταστολής που στήθηκε προχτές στην πλατεία Συντάγματος, κατήγγειλε χτες στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, τονίζοντας:

«Υπάρχουν κάποια ζητήματα που απαιτούν έρευνα, αλλά και απαντήσεις: Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση πολέμου που διαμορφώθηκε στο κέντρο της Αθήνας και γύρω από τη Βουλή. Οι δυνάμεις καταστολής έδρασαν με βάρβαρο τρόπο και αυτό όχι μόνο για να διαλύσουν τον κόσμο, αλλά και για να περάσουν ένα ευρύτατο κλίμα τρομοκρατίας. Για να περάσουν το μήνυμα του φόβου. Για να μην κατεβαίνει ο κόσμος στις διαδηλώσεις και όλα αυτά γίνονται όταν υπάρχει τεράστια επιτυχία της απεργίας.

Χτες (σ.σ. προχτές) περισσότερο από άλλες φορές, επιβεβαιώθηκε η σύμπραξη των δυνάμεων καταστολής με δυνάμεις τραμπούκων και προβοκατόρων και μέσα στη Βουλή. Είδαμε σε βίντεο ότι αστυνομικοί στην είσοδο της Βουλής υποδέχθηκαν τραμπούκους ημιμασκοφόρους οπλισμένους με σιδηρολοστούς. Τελικά, ποιος πήρε την ευθύνη για να τους φέρει μέσα στη Βουλή; Ποιος ή ποιοι τους προστατεύουν; Πώς έγινε αυτόματα η "αναγνώρισή τους"; Δεν νομίζετε ότι είναι μεγάλη πρόκληση αυτό; Ποιος μπορεί να πιστέψει ότι τους προστάτευσαν από αγανακτισμένους; Καταγγέλλουμε την αστυνομοκρατία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ