Παρασκευή 1 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θέλουν να χαζέψουν το λαό

-- Μιλήσατε για σάπια δημοψηφίσματα και θέλω να σας ρωτήσω, επειδή ο πρωθυπουργός έχει προαναγγείλει δημοψήφισμα, η δική σας εκτίμηση ποια είναι; Θα πάμε σε δημοψήφισμα ή το δημοψήφισμα θα εξελιχθεί σε εκλογές;

-- Μόνο ο Παπανδρέου τα ξέρει. Ομως, το δημοψήφισμα το έχει πει. Μάλιστα, το λέει και ως υποκατάστατο στο αίτημα για εκλογές. Eμείς του απαντάμε: Οχι δημοψήφισμα, εκλογές κύριε. Το είπε καθαρά ο κ. Παπανδρέου. Πρέπει να διαμορφώσουν μία καινούρια γραμμή κοινωνικής ενότητας. Σήμερα υπάρχει η μεγάλη πλειοψηφία του λαού που είναι εναντίον του μνημονίου. Ακόμα και άνθρωποι που ανήκουν στη ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ και σε όλα τα κόμματα. Χωρίς να σημαίνει ότι όλοι οι αντιμνημονιακοί έχουν ενιαία ιδεολογική και πολιτική κατεύθυνση.

Το ότι η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι εναντίον του μνημονίου, και όχι μόνο, ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού καταφέρεται εναντίον της ΕΕ, τους ενοχλεί και τους φοβίζει, γι' αυτό θέλει να διαμορφώσει μια άλλη γραμμή συσπείρωσης και αντιπαράθεσης. Και ποια είναι η γραμμή συσπείρωσης και αντιπαράθεσης; Η εξυγίανση του πολιτικού συστήματος. Σου λέει, άμα οι 300 βουλευτές γίνουν 200 θα πάρει μεγάλη ανάσα ο λαός. Ο άνεργος θα βρει δουλειά, ο χαμηλόμισθος θα λύσει τα προβλήματά του. Θέλουν να δώσουμε στο λαό κάποια αναισθητικά, και να τον χαζέψουμε. Αυτό που σήμερα ζητάει ο απλός άνθρωπος είναι: Μόνιμη δουλειά, ικανοποιητικό μισθό και σιγουριά για το μέλλον. Η ανασφάλεια είναι τρομερό πράγμα και η ανασφάλεια έχει βάση, δεν είναι ψυχολογία, που λένε.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ