Παρασκευή 1 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μπαράζ καταγγελιών

Στους 181 (εκ των οποίων 56 αστυνομικοί) ανέρχονται οι τραυματίες που διακομίστηκαν από το ΕΚΑΒ ή προσήλθαν στο ΕΣΥ μετά τα επεισόδια της Τετάρτης στο Σύνταγμα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Δυο τραυματίες παρέμειναν για νοσηλεία στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, πρόβλημα εμφανίστηκε το απόγευμα στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, όπου εγκλωβισμένοι πολίτες αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν μέσω των συρμών του Μετρό έως το σταθμό Μέγαρο Μουσικής και από εκεί τους παρελάμβαναν τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει ότι «τα ΜΑΤ και η αστυνομία μετέτρεψαν το σταθμό του Συντάγματος σε θάλαμο αερίων, τη στιγμή που στο ιατρείο περιθάλπονταν εκατοντάδες τραυματίες», κυκλοφόρησε χτες το Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό. Aναφέρει ότι ακόμα και ένστολοι εργαζόμενοι του Μετρό δέχτηκαν άγρια επίθεση των ΜΑΤ εν ώρα εργασίας.

«Η υγεία των διαδηλωτών, και όχι μόνο, δέχτηκε μια αλόγιστη, αλλά σχεδιασμένη επίθεση. Στόχος η φίμωσή τους και ο εκφοβισμός της κοινωνίας», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΕΙΝΑΠ.

Παρέμβαση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας έκανε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, καταγγέλλοντας την αλόγιστη και επικίνδυνη χρήση χημικών (η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε κατεπείγουσα έρευνα σχετικά). Ανάλογες καταγγελίες έκαναν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο Σύλλογος Συμβασιούχων Ιατρών ΙΚΑ Αττικής και το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου «Ελπίς».

Ανακοίνωση - καταγγελία εξέδωσε και η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ