Παρασκευή 1 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ακροδεξιοί οι πέντε «κουκουλοφόροι»

Την παρουσία φασιστοειδών όλο αυτό το διάστημα στην πλατεία Συντάγματος επιβεβαιώνει το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας από τις πρώτες συγκρούσεις εκείνης της μέρας (Τρίτη 28/6) στο χώρο. Επρόκειτο για συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ, τουλάχιστον ένας εκ των οποίων δήλωσε στα ΜΜΕ «εθνικιστής», αρθρογράφος περιοδικού («Απολλώνιο Φως») που προβάλλει το ναζισμό.

Παρά το σάλο που δημιούργησε η προβολή του βίντεο, η ΕΛ.ΑΣ. έσπευσε κουκουλώσει τα πράγματα, ανακοινώνοντας επίσημα ότι τα άτομα που απεικονίζονται στο βίντεο είναι εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ και την περασμένη Τρίτη είχαν εγκλωβιστεί για δυο ώρες σε στοά στην οδό Οθωνος μετά από επίθεση που είχαν δεχτεί και ότι οι ίδιοι τηλεφώνησαν στην Αμεση Δράση και διμοιρία της ΥΑΤ τους απεγκλώβισε οδηγώντας τους στο δεξί φυλάκιο της Βουλής!

Πριν από αυτή την ανακοίνωση είχε αποκαλυφθεί η ταυτότητα των δύο από τους πέντε. Μιλώντας σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΕΘΕΛ είπε ότι πρόκειται για «συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ με ανεξέλεγκτη, ακραία συμπεριφορά». Αργότερα, ο ένας από αυτούς, ο Απόστολος Σουκαράς, μίλησε ο ίδιος σε σταθμούς και υποστήριξε τα όσα μεταγενέστερα ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, ζήτησε χτες από τον ALTER να της διαβιβάσει το βίντεο, ενώ «κατεπείγουσα διερεύνηση των καταγγελλομένων» ζήτησε - σύμφωνα με ανακοίνωση - ο υπουργός Μεταφορών Γ. Ραγκούσης.

Το ερώτημα «γιατί αφήνονται να προκαλούν και να καταστρέφουν οι μόνιμοι ταραξίες», απευθύνει με χτεσινό δελτίο Τύπου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ). Παράλληλα προσθέτει ότι «η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί ότι τα φλέγοντα κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά ζητήματα, που καλείται να αντιμετωπίσει, δεν επιλύονται με αστυνομικές επεμβάσεις και παρεμβάσεις και εκατοντάδες συμπολίτες μας και συναδέλφους μας στα νοσοκομεία, αλλά και όλα τα πολιτικά κόμματα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ασχοληθούν με το μέλλον της Ελληνικής Αστυνομίας με σοβαρότητα, χωρίς μικροκομματικούς υπολογισμούς».

Εξάλλου ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Χ. Φωτόπουλος, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό και ερωτηθείς αν είχαν πολιτικές εντολές να επιτεθούν στους πολίτες οι αστυνομικοί, είπε ότι δεν μπορεί να δεχθεί πως οι αστυνομικοί λειτουργούν αυτοβούλως. «Αν είναι έτσι, τότε είμαστε άτακτο σώμα και κάποιος πρέπει να μας βάλει σε τάξη», συμπλήρωσε.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ