Τετάρτη 8 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 42
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Λιθουανίας

Ο βουλευτής του ΚΚΕ θυροκολλά την επιστολή διαμαρτυρίας
Ο βουλευτής του ΚΚΕ θυροκολλά την επιστολή διαμαρτυρίας
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με επικεφαλής τον Γιάννη Γκιόκα, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτή του ΚΚΕ, επισκέφτηκε χτες την πρεσβεία της Λιθουανίας στην Αθήνα και θυροκόλλησε επιστολή διαμαρτυρίας για τη συνεχιζόμενη ποινική δίωξη σε βάρος του Αλγκιρντας Παλέτσκις, Προέδρου του Σοσιαλιστικού Λαϊκού Μετώπου της Λιθουανίας, στη βάση της αντικομμουνιστικής νομοθεσίας, και επειδή δημόσια αμφισβήτησε την επίσημη εκδοχή των αιματηρών γεγονότων που συνέβηκαν το Γενάρη του 1991 στη λιθουανική πρωτεύουσα.

Η επιστολή απευθύνεται στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Λιθουανίας, Dalia Grybauskaite, στον πρωθυπουργό της Δημοκρατίας Λιθουανίας Andrius Kubilius και στην Πρόεδρο του Σέιμ Irena Degutiene. Στην επιστολή σημειώνεται πως η δίωξη του Α. Παλέτσκις είναι μια δίωξη πολιτική, που δείχνει πως στη σημερινή Λιθουανία καταπατούνται τα στοιχειώδη πολιτικά, δημοκρατικά δικαιώματα και γίνεται από τις αρχές της χώρας συνειδητή προσπάθεια για τον περιορισμό της δράσης όσων αγωνίζονται για τα δικαιώματα των εργαζομένων, ενάντια στο εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει αυτή την τακτική και καλεί την πολιτική ηγεσία της Λιθουανίας να σταματήσει εδώ και τώρα την πολιτική δίωξη σε βάρος του Αλγκιρντας Παλέτσκις.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org