Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 7 Ιούνη 2011 - αριθ. φύλλου: 10979

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σήμερα συγκεντρώσεις ενάντια στη βαρβαρότητα
  • Αθήνα: Στις 7 μ.μ., στο υπουργείο Εργασίας.
  • Θεσσαλονίκη: Στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα του Βενιζέλου.
  • Πάτρα: Στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Αγ. Σοφίας, στην πλατεία Ταμπαχάνων, στην πλατεία Ελευθερίας (Προσφυγικά).

ΣΕΛ.  11

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ κόντρα στην επιβολή των φρικτών μέτρων

ΚΚΕ: Ο μόνος τρόπος για να αποκρούσουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία την καπιταλιστική βαρβαρότητα είναι να πάρουν θέση στον οργανωμένο αγώνα,στη γενική απεργία που καλεί το ΠΑΜΕ, να περάσουν ιδεολογικά και πολιτικά απέναντι στην πλουτοκρατία, στην ΕΕ και τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου». Να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, για λαϊκή εξουσία και αποδέσμευση από την ΕΕ

Συντεταγμένα στην επίθεση ενάντια στο λαό προχωρά η κυβέρνηση με προμετωπίδα τα σκληρά μέτρα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, επιστρατεύοντας ταυτόχρονα τα εκβιαστικά διλήμματα της χρεοκοπίας της χώρας, σε μια προσπάθεια ανοχής και υποταγής του λαού στη σφαγή του. Στη διάρκεια της χτεσινής άτυπης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, σε πλήρη σύμπνοια οι υπουργοί συμφώνησαν για την εφαρμογή των σφαγιαστικών μέτρων της περιόδου 2011-2015.


ΣΕΛ.  6   -   7,    10

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ
Μεθαύριο η απεργία

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη οριστικά σε όσους ξεπουλούν στρατηγικούς τομείς της οικονομίας. Στις 11 π.μ. στην Ομόνοια η συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων.


ΣΕΛ.  15

Ο πραγματικός αντίπαλος

Η επιμονή των ΜΜΕ και των διοργανωτών του «κινήματος της πλατείας» να προβάλλονται ως ακηδεμόνευτοι από κόμματα και συνδικαλιστικές ηγεσίες δεν είναι τυχαία. Συγκαλύπτει τον πραγματικό αντίπαλο του λαού, τμήματα του οποίου, έστω και μ' αυτή τη μορφή, εκφράζουν δυσαρέσκεια στην αντιλαϊκή πολιτική, αναζητώντας διέξοδο. Ενώ οι διοργανωτές θέτουν ζήτημα εναντίωσης στο μνημόνιο, μιλούν γενικά για πολιτικούς που το εφαρμόζουν, ενάντια στους οποίους γίνεται η κινητοποίηση, και που πρέπει να φύγουν. Ετσι θολά... Δε λένε ποια διέξοδο προτείνουν. Δε μιλούν επίσης για μεγαλοεπιχειρηματίες που εκμεταλλεύονται την εργατική τάξη, το λαό. Δε μιλούν για μονοπώλια. Επομένως δεν εναντιώνονται στους κεφαλαιοκράτες. Την ίδια ώρα, ενώ κόπτονται ότι αναπτύσσεται ένα κίνημα όπου συναντιούνται και συνυπάρχουν πολλές διαφορετικές ιδεολογικοπολιτικές απόψεις, λένε έξω τα κόμματα - έξω τα συνδικάτα. Παρεμποδίζουν έτσι την πολιτική και ιδεολογική έκφραση των ανθρώπων του μόχθου, που είναι οργανωμένοι, αποκαλύπτοντας πως οι ανώνυμοι διοργανωτές της πλατείας έχουν την άποψη: `Η έρχεστε με τις δικές μας ιδεολογικοπολιτικές θέσεις αφήνοντας τις δικές σας έξω από το κίνημα ή μακριά από τις πλατείες. Πού θέλουν λοιπόν να ενώσουν το λαό και μάλιστα για λύση σε όφελός του; Σε μια πραγματικότητα όπου θα συνεχίσουν να υπάρχουν κεφαλαιοκράτες. Και που με την πίεση τάχα ενός τέτοιου κινήματος θα αποσπούν φιλολαϊκές λύσεις. Ουτοπία! Ο πραγματικός αντίπαλος των εργαζομένων είναι οι κεφαλαιοκράτες και η εξουσία τους. Αυτήν πρέπει να ανατρέψουν. Σ' αυτό το στόχο χρειάζεται ενιαία συνειδητή ταξική πάλη, λαϊκή συμμαχία.



ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗΝ ΠΥΡΚΑΛ
Να ριζώσει ο αγώνας στους τόπους δουλειάς

Το εργατικό κίνημα πρέπει να ετοιμάζεται, να δίνει μάχες καθημερινά, με μια απεργία, μια διαδήλωση, ένα συλλαλητήριο, με ένα διαφορετικό, ριζοσπαστικό συσχετισμό στο συνδικαλιστικό κίνημα, με την ενότητα της εργατικής τάξης, τη διακλαδική αλληλεγγύη κ.λπ., για να προετοιμαστεί καλύτερα να κερδίσει τον πόλεμο. Αυτό που φοβούνται είναι η ταξική πάλη, η πάλη στους τόπους δουλειάς.


ΣΕΛ.  3
Στον «αέρα» η λειτουργία ΑΕΙ - ΤΕΙ

ΣΕΛ.  27
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Οχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού

ΣΕΛ.  14
ΚΚΕ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ
Σύμφυτη με τον καπιταλισμό η διαπλοκή

ΣΕΛ.  9
ΚΚΕ - ΚΝΕ
Καμιά σχέση με λογαριασμούς στο facebook

ΣΕΛ.  3
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑμΕΑ
Πετσόκοψε τα τεχνικά βοηθήματα

ΣΕΛ.  13

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ