Τετάρτη 1 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
Προβλέψεις για εκτόξευση των τιμών σε είδη διατροφής

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Για επερχόμενη θύελλα που θα προκαλέσει η εκτόξευση των τιμών των βασικών ειδών διατροφής και θα απειλήσει τα επόμενα 20 χρόνια το μέλλον εκατομμυρίων ανθρώπων, προειδοποιεί η βρετανική μη κυβερνητική ανθρωπιστική οργάνωση «Oxfam».

Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιοποίησε χθες, οι τιμές των βασικών ειδών διατροφής θα υπερδιπλασιαστούν μέσα στα επόμενα 20 χρόνια, καθώς προβλέπεται ότι μέχρι το 2030 το μέσο κόστος των σιτηρών θα αυξηθεί κατά 120% έως 180%, εκτός και αν οι κυβερνήσεις αποφασίσουν να αναλάβουν δράση με σκοπό τη μεταρρύθμιση του παγκόσμιου επισιτιστικού προγράμματος.

Κατά την οργάνωση, η αύξηση θα προκληθεί κατά 50% εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, και παραθέτει τέσσερις περιοχές στον πλανήτη, την Γουατεμάλα, την Ινδία, το Αζερμπαϊτζάν και την ανατολική Αφρική, που ήδη βρίσκονται στη «ζώνη κινδύνου» και αγωνίζονται για να θρέψουν τους κατοίκους τους.

Το άκρως υποκριτικό είναι ότι και η Παγκόσμια Τράπεζα, η οποία μαζί με το ΔΝΤ επιβάλλουν την πολιτική αφανισμού των εργαζομένων προς όφελος του κεφαλαίου σε δεκάδες χώρες του πλανήτη, προειδοποιεί και αυτή... ότι οι αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων ωθούν εκατομμύρια ανθρώπους σε ακραία φτώχεια!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ