Κυριακή 29 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μηνύματα διεθνιστικής αλληλεγγύης

Οργανώσεις και κινήματα ειρήνης απ' όλον τον κόσμο χαιρετίζουν το Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ

Εκ μέρους του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης, στο συνέδριο απηύθυνε χαιρετισμό ο γενικός γραμματέας του Χρ. Κουρτελλάρης, ο οποίος, ειδικά για το Κυπριακό, τόνισε ότι «δεν μπορούμε να μην προσεγγίζουμε το πρόβλημα, χωρίς να λαμβάνουμε πάντοτε υπόψη τα ΝΑΤΟικά σχέδια και τους ευρύτερους στόχους της λυκοσυμμαχίας στην Ανατολική Μεσόγειο και την Ευρύτερη Μέση Ανατολή. Δεν μπορούμε να αγωνιζόμαστε για ειρήνη στην Κύπρο, στην ευρύτερη περιοχή και στον κόσμο όλο, χωρίς να αγωνιζόμαστε και κατά του μεγαλύτερου εχθρού της ειρήνης, του ιμπεριαλισμού και των πολεμικών μηχανισμών του όπως το ΝΑΤΟ».

Στη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου, διαβάστηκαν χαιρετιστήρια μηνύματα εκ μέρους κινημάτων ειρήνης άλλων χωρών. Το Κουβανικό Κίνημα για την Ειρήνη και την Κυριαρχία των Λαών επισήμανε ότι χάρη στις προσπάθειες της ΕΕΔΥΕ «το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης αναβίωσε δυναμικά, διεύρυνε τις γραμμές του και ξαναβρίσκεται πάλι στο διεθνές προσκήνιο ως μια οργάνωση όπως ήταν πάντα, πραγματικά υπερασπιστής της ειρήνης».

Το Βουλγάρικο Εθνικό Συμβούλιο Ειρήνης, υπενθύμισε το γεγονός ότι στη διάρκεια της επίθεσης των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ κατά της πρώην Γιουγκοσλαβίας, το ελληνικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα εμπόδισε τον ανεφοδιασμό των εγκληματιών του ΝΑΤΟ. Από το Συμβούλιο Ειρήνης των ΗΠΑ, επισημάνθηκε ότι η ΕΕΔΥΕ «προσέδωσε ιστορικό περιεχόμενο στη διεθνιστική αλληλεγγύη και το παγκόσμιο κίνημα ειρήνης αναγνωρίζει και εκτιμά αυτή τη συμβολή της».

Από το Φόρουμ Βελιγραδίου για έναν κόσμο των Ισων, σημειώθηκε ότι «σήμερα αλλά και στο μέλλον, όχι μόνο τα μέλη του Φόρουμ Βελιγραδίου, αλλά σχεδόν το σύνολο της σερβικής κοινωνίας θα διατηρούν την πολύτιμη μνήμη της γενναίας και αμέριστης αλληλεγγύης, υποστήριξης και βοήθειας των αγωνιστών και της ηγεσίας της ΕΕΔΥΕ και του φίλου ελληνικού λαού προς τον σέρβικο λαό στη διάρκεια της ΝΑΤΟικής επίθεσης εναντίον της Σερβίας το 1999».

Η Επιτροπή Ειρήνης Βιετνάμ τόνισε: «Εκτιμάμε ιδιαίτερα τη συμβολή της ΕΕΔΥΕ στους αγώνες για την ειρήνη στην Ελλάδα, στην ευρύτερη περιοχή και όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια. Με αυτήν την ευκαιρία θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την υποστήριξή σας στον αγώνα μας για εθνική ανεξαρτησία, ειρήνη και ανάπτυξη, τόσο στο παρελθόν όσο και σήμερα». Από τη Νοτιοαφρικανική Κίνηση Ειρήνης αναφέρθηκε ότι στις «σημερινές συνθήκες όπου βάρβαροι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι έχουν κοστίσει τόσες πολλές ζωές και δυστυχία, ο αγώνας για ειρήνη αποκτάει ακόμη μεγαλύτερη σημασία και επιβάλλεται να ανεβάσουμε το επίπεδο του αγώνα σε ανώτερα επίπεδα».

Στο χαιρετιστήριο μήνυμα του Πορτογαλικού Συμβουλίου Ειρήνης και Συνεργασίας, τονίστηκε ότι «και οι δύο λαοί μας βρίσκονται υπό τη σοβαρή επίθεση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που προσπαθούν μέσω πολιτικού και οικονομικού εκβιασμού να υπονομεύσουν το παρόν και το μέλλον της οικονομικής και κοινωνικής προόδου των χωρών και των λαών μας». Από το Κίνημα για την υπεράσπιση της Ειρήνης, της Αλληλεγγύης και της Δημοκρατίας στο Ιράν, αναφέρθηκε η «μεγάλη εκτίμηση για την εξαιρετική δουλειά και τους αγώνες που έχει διεξάγει της ΕΕΔΥΕ για την ειρήνη και την αλληλεγγύη».

Η Νοτιοαφρικανική Κίνηση Ειρήνης τόνισε πως «στις σημερινές συνθήκες όπου βάρβαροι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι έχουν κοστίσει τόσες πολλές ζωές και δυστυχία, ο αγώνας για ειρήνη αποκτάει ακόμη μεγαλύτερη σημασία και επιβάλλεται να ανεβάσουμε το επίπεδο του αγώνα σε ανώτερα επίπεδα». Διαβάστηκαν ακόμα μηνύματα εκ μέρους του προέδρου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης και από τα κινήματα ειρήνης της Τουρκίας και της Παλαιστίνης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ