Τετάρτη 25 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
Διεκδικεί την πρωτοκαθεδρία στη φιλομονοπωλιακή διαχείριση

Διαπιστευτήρια στους βιομηχάνους ότι το κόμμα του αποτελεί παραδοσιακά τον πιο ικανό εκφραστή των συμφερόντων τους

Το μήνυμα ότι η ΝΔ παραμένει ο παραδοσιακός εκφραστής του κεφαλαίου και ο ικανότερος διαχειριστής των συμφερόντων του, εξέπεμψε από το βήμα της ετήσιας συνέλευσης του ΣΕΒ ο Αντ. Σαμαράς, εξηγώντας ταυτόχρονα γιατί η τακτική που εφαρμόζει υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

«Είναι ανάγκη να μην ταυτιστούμε όλοι με το σημερινό αδιέξοδο. Η αυριανή συναίνεση θα δημιουργηθεί σε μιαν άλλη προοπτική. Αν σήμερα συναινούσα στο λάθος, αύριο δεν θα υπάρχει κανείς να δείξει το σωστό και να πείσει για το σωστό», τόνισε χαρακτηριστικά, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά ότι βασικός στόχος της υποκριτικής «αντιμνημονιακής» τακτικής του είναι να εγκλωβίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια εντός των τειχών του αστικού πολιτικού συστήματος, ώστε να μη βρει διέξοδο στο οργανωμένο ταξικό κίνημα και το ΚΚΕ.

«Ο κόσμος πρέπει να πιστέψει ότι υπάρχει διαφορετικός δρόμος», είπε με νόημα και συμπλήρωσε πως «για να οικοδομήσω τη συναίνεση του αύριο, που θα μας βγάλει από το αδιέξοδο, είμαι υποχρεωμένος να αρνηθώ σήμερα το λάθος που μας έφερε στο αδιέξοδο». Αμέσως μετά εξήγησε ότι «η συναίνεση του αύριο» κτίζεται πάνω «στην Ελλάδα της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας», στη μείωση δηλαδή της εργατικής δύναμης και στην εξαθλίωση πλατιών λαϊκών στρωμάτων.

Ο Αντ. Σαμαράς αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του για να πείσει ότι «είμαστε το κόμμα της ανάπτυξης, είμαστε το φιλελεύθερο κόμμα, που φροντίζει την ανταγωνιστικότητα και την επιχειρηματικότητα, αλλά δεν ξεχνά την κοινωνική συνοχή». Στο πλαίσιο αυτό υπενθύμισε ότι «για πρώτη φορά κόμμα της αντιπολίτευσης δεν μπήκε στον πειρασμό να λέει "όχι σε όλα", ενώ πρότεινε ολοκληρωμένο, ρεαλιστικό και κοστολογημένο σχέδιο εξόδου από την κρίση, πρότεινε συνολική μείωση των φόρων και ταυτόχρονα μείωση της σπατάλης και εκτεταμένες αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου».

Επικαλέστηκε επίσης ότι «ζητήσαμε πάνω απ' όλα και πριν απ' όλα να απενοχοποιηθεί η επιχειρηματικότητα». Απαντώντας στην «απαίτηση των δανειστών» για συναίνεση, επανέλαβε ότι «η ΝΔ δεν εμπόδισε να εφαρμοστεί η λάθος πολιτική την οποία και εκείνοι εισηγήθηκαν και στην οποία και σήμερα επιμένουν». Στο θέμα της συναίνεσης επανήλθε αργότερα για να αναρωτηθεί με νόημα: «Εμποδίσαμε την κυβέρνηση να κυβερνήσει; Οχι. Στηρίξαμε ό,τι σωστό έκανε η κυβέρνηση αυτό το διάστημα; Ναι. Και τώρα στηρίζω ό,τι σωστό προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση».

Μιλώντας για τα φορολογικά μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, είπε ότι «εγώ δεν πρόκειται να συναινέσω σε αυτή την καταστροφή, δεν πρόκειται με τίποτα να προσυπογράψω την αύξηση φορολογικών συντελεστών» και τόνισε ότι θα επιμείνει «σε μια στρατηγική αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, σε μια στρατηγική αποκρατικοποιήσεων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ