Τετάρτη 25 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΕΞ
Πλασιέ της δημόσιας περιουσίας

Τη συμμετοχή (και) ιταλικών επιχειρήσεων στο πλιάτσικο της ελληνικής δημόσιας περιουσίας υποσχέθηκε κατά τη συνάντηση που είχε χτες στη Ρώμη ο υπουργός Εξωτερικών, Δ. Δρούτσας, με τον Ιταλό ομόλογό του, Franco Frattini. Οπως αναφέρεται στο κοινό ανακοινωθέν, «οι δύο υπουργοί εξέτασαν διεξοδικά τρόπους για την περαιτέρω διεύρυνση των διμερών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων, σε ειδικούς τομείς, όπως την ενέργεια και τις τηλεπικοινωνίες, καθώς και τη συμμετοχή ιταλικών επιχειρήσεων στο ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων».

Σε άλλο σημείο του κοινού ανακοινωθέντος σημειώνεται ότι «ο Ελληνας υπουργός Δ. Δρούτσας υπογράμμισε την απόλυτη δέσμευση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου προσωπικά και της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει το τριετές μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων (2012-2015), που εγκρίθηκε χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο και αποσκοπεί στη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας», ενώ «η Ιταλία και η Ελλάδα θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους σε ενεργειακά σχέδια στρατηγικού χαρακτήρα, όπως ο ITGI και ο South Stream».

Επίσης, οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να αναπτύξουν περαιτέρω τη συνεργασία μεταξύ των δύο κυβερνήσεων στο θέμα της μετανάστευσης, αξιοποιώντας προφανώς την πείρα της ιταλικής κυβέρνησης στον τρόπο με τον οποίο μεταχειρίζεται τους χιλιάδες κατατρεγμένους που κατευθύνονται στα παράλιά της από τη Λιβύη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ