Τετάρτη 25 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κατάρτιση με έκπτωση αντί για δουλειά

Η κατάσταση που έχουν διαμορφώσει οι βάρβαρες πολιτικές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ έχουν ανοίξει - εκτός όλων των άλλων - και ένα πεδίο για εταιρείες που, προσπαθώντας να βελτιώσουν το προφίλ τους, εμφανίζονται σαν ευεργέτες. «Εταιρική κοινωνική ευθύνη» ονομάζεται μάλιστα αυτή η προσπάθεια, να καταχωρηθούν στις συνειδήσεις σαν «σωτήρες» εκείνοι που ληστεύουν τον πλούτο. Σε αυτήν τη λογική εντάσσεται και η πανηγυρική ανακοίνωση εκπαιδευτικού ομίλου ότι παρέχει έκπτωση 20% σε ανέργους κατόχους κάρτας ΟΑΕΔ, για να παρακολουθήσουν στα μαγαζιά του, προγράμματα κατάρτισης.

Στην πραγματικότητα, ο άνεργος έχει ανάγκη από δουλειά και όχι αυτού του είδους την κατάρτιση. Αλλωστε έχει αποδειχτεί στην πράξη, ότι δεν είναι λύση αλλά ανακύκλωση του προβλήματος της ανεργίας και αυτό το επιβεβαιώνουν οι χιλιάδες απόφοιτοι σχολών κατάρτισης και άλλων σχολών ανώτατης εκπαίδευσης που εργάζονται (αν εργάζονται) σε άσχετα με τις σπουδές τους αντικείμενα.

Πρόκειται λοιπόν για κινήσεις που αποτελούν πρόκληση απέναντι στους χιλιάδες νέους που πνίγονται από την αγανάκτηση, όπως άλλωστε η παρόμοιας λογικής καθιέρωση από ΕΕ και κυβέρνηση της «κάρτας νέων» που προσφέρει εκπτώσεις για κομμωτήρια, διακοπές, σεμινάρια κατάρτισης σε ανέργους, σε ανθρώπους δηλαδή που δεν έχουν καν εισόδημα...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ