Τρίτη 17 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Καλούν σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή κινητοποίηση

Στις 12 το μεσημέρι, στην Ομόνοια, η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην αυριανή κινητοποίηση, καταδικάζοντας την πολιτική που αυξάνει τα αδιέξοδά τους
Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην αυριανή κινητοποίηση, καταδικάζοντας την πολιτική που αυξάνει τα αδιέξοδά τους
Σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή απεργία στους ΟΤΑ και στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις στην Αθήνα, στην Ομόνοια, στις 12 το μεσημέρι, καλεί με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης για την αύξηση του ωραρίου εργασίας μέχρι και δέκα ώρες στο Δημόσιο, τις υποχρεωτικές μετατάξεις εργαζόμενων στους ΟΤΑ, την παράδοση της καθαριότητας στους ιδιώτες. Υπενθυμίζεται ότι η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ για τα ζητήματα αυτά που αφορούν στο σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο - και όχι μόνο - αρκέστηκε στο να κηρύξει για αύριο μόνο μια στάση εργασίας (11.30 π.μ. έως λήξη ωραρίου) για τους υπόλοιπους εργαζόμενους και αυτή όχι πανελλαδική αλλά μόνο για την Αττική.

Οι ταξικές δυνάμεις καταγγέλλουν επιπλέον ότι η πλειοψηφία άλλαξε με το έτσι θέλω την απόφαση. Στο Γενικό Συμβούλιο η ίδια είχε αποφασίσει να έχει πανελλαδικό χαρακτήρα και στη συνέχεια την «καταπάτησε πραξικοπηματικά (...) και μετέτρεψε τη στάση εργασίας από πανελλαδική σε παναττική!»

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής στην ανακοίνωσή του για την απεργία καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τα κόμματα που προωθούν αυτές τις πολιτικές και να απομονώσουν τους εκπροσώπους του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Τους καλεί να πάρουν την υπόθεση της απεργίας στα χέρια τους για την οργάνωση του κινήματος, να «οργανώσουμε την πάλη μας με συζητήσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς».

Επίσης, σήμερα το Συνδικάτο θα πραγματοποιήσει στις 12 το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Σε συμμετοχή στην κινητοποίηση και στην απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στην Ομόνοια καλεί και η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, η οποία τονίζει ότι η αύξηση του ωραρίου εργασίας στο Δημόσιο «πρέπει να σημάνει συναγερμό». Και μπορεί η νομοθετική ρύθμιση που προωθείται τώρα να μην αφορά τους εκπαιδευτικούς, ωστόσο όπως τονίζει η Γραμματεία η κυβέρνηση «στο όνομα της "κατάργησης των εργασιακών ανισοτήτων" σχεδιάζει την εξίσωση του εβδομαδιαίου ωραρίου των καθηγητών με αυτό των δασκάλων, δηλαδή 25 ώρες εργασίας. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση δηλώνει πως βρίσκεται στην τελική φάση για το νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο, η κατάσταση στον ΟΠΑΔ παραμένει εκρηκτική, ενώ ετοιμάζεται η εξ' ολοκλήρου κατάργηση του εφάπαξ και το πετσόκομμα κατά 20% των επικουρικών συντάξεων. Οι μεταθέσεις του 2011 κόπηκαν, εκατοντάδες εκπαιδευτικοί στερήθηκαν το αυτονόητο δικαίωμά τους να βρίσκονται κοντά στον τόπο κατοικίας τους, κοντά στις οικογένειές τους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ